Begin juni werd de Leeuwenvlag boven de IJzertoren vakkundig en efficiënt geroyeerd en neergehaald. Als vervanging werd er een ‘museumvlag’ opgehangen. En dan hebben we het over een onbekende, witte vlag die niet gelezen kan worden vanop de begane grond. Vanop afstand lijkt het nog het meest op een gewone witte vlag, het internationale teken van aftocht en nederlaag.

Onder andere door Rechts Actueel werd een telefonisch offensief opgezet om het museumbestuur op andere gedachten te brengen. Daarnaast werd er een Facebookgroep opgezet die binnen de drie dagen bijna 4000 volgers kreeg. Ook de media wijdden er tientallen stukken aan en Voorpost kondigt een manifestatie aan voor de ingang van de IJzertoren komende zaterdag.

En zie, de defaitisten kregen wederom ongelijk. De Vlaamse vlag werd snel terug opgehangen aan de top van onze IJzertoren! Zou dit geen aanzet kunnen zijn tot de terugkeer van de IJzertoren in de schoot van de Vlaamse beweging? De tijd zal leren of er nog zoveel durf aanwezig is. Goed nieuws in ieder geval!

peter
Met dank aan Peter Sysmans voor de foto!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “De Vlaamse Leeuw is weer terug aan de top!”

  1. Jean Marie TYTECA

    Ik vind het ongehoord dat dit comité maar plooit na zware druk. Ik vind het onverantwoord dat de stille betoging afgeblazen wordt. Op zaterdag 28 juni sta ik daar met mijn leeuwenvlag. Zoals ik ook stond bij de monumenten in Bachten de Kupe, toen de francofonie van de ministers en burgemeesters onze Vlaamse fronters zelfs geen woord van aandacht gunde.
    Natuurlijk zal ik nadien een consummatie nemen op de hoek.

  2. Dat zou er nog maar aan mankeren……….!

Trending

%d bloggers liken dit: