ijzertoren zonder vlaamse leeuwHet is zo ver. De Vlaamse leeuwenvlag op de IJzertoren is voorgoed (?) verwijderd en vervangen door een vlag van het Museum aan de IJzer. De Vlaamse leeuw heeft na 84 jaar dienst plaats moeten ruimen voor een nietszeggend stuk textiel.

We probeerden te weten te komen waarom deze beslissing werd genomen, maar bij het museum verwijst men ons enkel naar een epostadres van het museum. Bij het neerleggen van de telefoon aan de andere zijde hoorden we nog net hoe verveeld ze nu al zitten met de kwestie.

We gaan er niet veel woorden aan vuil maken, maar geven u alvast het telefoonnummer van het Museum aan de IJzer mee: 051/50 02 86. Bel en blijf bellen! De Vlaamse leeuw moet terug wapperen boven de toren die ONZE Vlaamse ontvoogdingsstrijd symboliseert en die betaald werd door giften van overtuigde Vlamingen.

Deel dit artikel of op zijn minste het telefoonnummer van het museum. Een kleine actie kan nooit kwaad. Doen!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

11 reacties op “Vlaamse leeuw wappert niet langer op de IJzertoren: tijd voor actie!”

 1. Jean Marie TYTECA

  Op zaterdag 28 juni 2014 om 14.00u demonstratie ter hoogte van de PAX-poort. In het bezit van een leeuwenvlag en in alle sereniteit.

  1. Rob Verreycken

   In sereniteit? Nee, dank u. Nutteloosheid en machteloosheid kan je niet beter demonstreren dan op die manier. Ga binnen en hijs die vlag zelf, of blijf anders beter weg.

 2. Is alleen een bevestiging van een situatie die al enkele decennia bestaat. Er had onmiddellijk reactie moeten komen toen dat stelletje zelfbenoemde progressieve oikofobe zeikerds begon de IJzerbedevaart uit te hollen en te herleiden tot een “festival” ten Vrede, en het niet langer een bedevaart was om de honderdduizenden slachtoffers van deze vreselijke WO I te herdenken. Vlamingen komen altijd enkele straten te laat.

 3. ‘t Is toch simpel: hang beide vlaggen aan dezelfde vlaggestok

 4. Het doet mij pijn dat n-va hier wordt afgeschilderd als anti Vlaams en pro belgisch.
  Wie dat zegt moet zich dringend eens laten informeren, in plaats van zich te laten opzwepen door kreten en haatboodschappen.
  Heer laat het prinsenvolk…

 5. In navolging van het verdwijnen van de Leeuwenvlag op het verkiezingsfeestje van N-VA nu dus dit …

 6. Hoe diep is de politiek-correcte put waarin men de Vlaamse Eigen Volkse identiteit wil doen verdwijnen en niet alleen die vlag op de toren ?

 7. Jean Marie TYTECA

  Hoever denken de linkse verraders van NVA en SPA nog te kunnen gaan vooraleer zij op hun smoel krijgen. Mijn grootvader, oud-strijder 14-18 heeft samen met zijn generatie en familieleden,vol trots, de bouw van de IJzertoren mede bekostigd. Met welk recht wordt de leeuw verwijderd ? Misschien kunnen de Vlaams nationalisten van eind ’60 en ’70 opnieuw overgaan tot zwaardere acties ?

  1. Williem Goossens

   Wij zeventigers hebben genoeg op ons bakkes gekregen, marsen op Brussel, Leuven, de Franse missen en de voerwandelingen. Brugge en het koning bezoek in Antwerpen enz. Dat de afval van de VU verraders zijn weet ik al lang.DE NVA is een partij die de Vlamingen op een Belgisch spoor gezet hebben. zij heeft niks te maken met Vlaams nationalisme, hij of zij die zich Vlaams nationalist noemen en op deze verraders gestemd hebben moesten beschaamd zijn. Wij laten nu aan de jeugd over, maar veilig vanaf de pc zal het zeker niet lukken.

 8. Geen vlag geen centen

  Geen vlag geen centen . Het museum is momenteel bezig met € 500.000 in te zamelen voor hun “vernieuwde” Ijzertoren. Vergelijkbaar met hun eerdere steentjesactie Contacteer je plaatselijk afdeling VVB,Davidsfonds, VOS, MR, Orde van de Prince, VAB dat ze niet ingaan op vragen voor financiële steun.

Trending

%d bloggers liken dit: