VNL-logo-RGB-VOOR-NEDERLANDVandaag hebben twee ex-PVV’ers Joram van Klaveren en Louis Bontes hun nieuwe partij VoorNederland gepresenteerd. Bontes werd het vorige jaar uit de fractie van de Partij voor de Vrijheid gezet en van Klaveren stapte na de ontstane rumoer (minder, minder) rond de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 op. Ze kwamen in een vraaggesprek met dagblad de Telegraaf naar voren met hun plannen en onderhouden inmiddels ook een eigen webstek.

Men omschrijft zich op eigen de webstek;
“VoorNederland (VNL) is een klassiek-liberale partij. Wij streven naar meer vrijheid, meer welvaart en meer veiligheid. Wij staan voor lage lasten, zware straffen en geen kansloze immigratie.”

Uit de summiere beginselverklaring op de webstek blijkt vooral aandacht voor economie en defensie, naast een klassieke riedel die alle liberalen opnoemen over de vrije markt, individualisme en scheiding kerk en staat. Economisch is men duidelijk libertair, met een kleine overheid en lagere belastingen. Wat betreft defensie en veiligheid is men klassiek rechts, er moet meer geld naar het militaire apparaat toe en rechters moeten zwaarder gaan straffen.

In de speerpunten van de partij, worden verder nog een aantal onderwerpen belicht die ze belangrijk vindt; economie (afbouwen staatsschuld, vlaktaks), politie en veiligheid (harde aanpak), immigratie en integratie (uitzetten criminele vreemdelingen, opvang asielzoekers in eigen regio), defensie (meer geld, meer NAVO), zorg (minder verspilling, kosten terugdringen), onderwijs (toponderwijs, toegang voor iedereen), energie (geen Rusland/Midden-Oosten, geen windmolens), buitenlandse politiek (pro-Atlantisch, pro-Israël)

Men gaf in het eerder genoemde vraaggesprek met de Telegraaf aan dat het een partij wordt voor mensen die de VVD te slap vinden en de PVV te radicaal. Men ziet daar dus een ruimte, waar nog kiezers zitten waarvoor deze partij aantrekkelijk zou kunnen zijn. Vergelijkbaar met de partij Artikel 50 die zich ook hier tracht te positioneren. We zullen zien bij de volgende verkiezingen of ze daadwerkelijk ook zetels kunnen behalen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Nieuwe partij VoorNederland (VNL) opgericht”

  1. Volstrekt zinloze missie. Er is geen draagvlak, ik zie meer in een soort FN voor Nederland.

  2. Nog een partij erbij… We hadden al TON, LPF, NVU; … Verdeel en heers denkt links.

Trending

%d