Identitair Verzet legt gemeenteraad Eindhoven plat: “Géén seniorenflats voor uitsluitend Turken!”

Er gaat een bejaardentehuis gebouwd worden en dat alleen voor blanke Nederlanders. Aan de ingang komt een bordje: “Slegs vir Blanke”. Ziet u de protesten al voor u bij de gemeenteraad die dit plan zou goedkeuren? Duizenden goedmenschen zouden toestromen naar de gemeente om luidkeels te demonstreren voor gelijke rechten en tegen racisme. Maar toch gaat dit plan uitgevoerd worden. Alleen dient u het woord blank te veranderen naar ‘Turk’. En zie daar, u hoort er niemand over. Niemand? Bijna niemand…

In de anders zo gezellige Noord-Brabantse stad Eindhoven wordt er sinds een paar jaar gepoogd – met onder meer de steun van wethouder Yasin Torunoglu – om een bejaardentehuis alleen voor mensen met een Turks paspoort te bouwen. Tientallen bejaardencentra moeten de deuren sluiten wegens de bezuinigingen, maar er is wel geld voor een nieuw bejaardencentrum voor niet-Nederlanders. Enkel en alleen voor mensen die nooit geïntegreerd zijn, zoals de voorman van de Socialistische Partij naar voren bracht. Volgens hem: “Willen die mensen bij elkaar wonen omdat ze nooit geïntegreerd zijn. Om nu nog om integratie te vragen is erover. Samenwonen geeft ze een veilig gevoel.”

Wij kunnen ons voorstellen dat honderdduizenden Vlaamse en Nederlandse bejaarden ook liever als volk bij elkaar wonen omdat ze zich niet meer veilig voelen in deze multiculturele samenleving. De buurtbewoners in de wijk Gestel proberen al tijden gehoor te krijgen bij deze gang van zaken, maar worden telkenmale terzijde geschoven. Bezwaren werden ingediend, onder meer wegens de te verwachten parkeeroverlast en handtekeningen werden opgehaald. Voor al hun inzet kregen ze eenmaal vijf (5!) minuten spreektijd. Tijdens die luttele minuten werden ze smalend onthaald en continu onderbroken.

De lokale afdeling van het Identitair Verzet in Eindhoven had al eerder ondersteuningsacties uitgevoerd door middel van posters in de wijk en het ronddelen van folders. Tezamen met een aantal wijkbewoners gingen ze naar de gemeenteraadsvergadering waar de uiteindelijke beslissing genomen zou worden. Voorafgaand werden andere bezoekers, journalisten en gemeenteraadsleden verder geïnformeerd over de kromme gang van zaken in dit dossier door middel van de pamfletten en een spandoek.

image
Voor de deur van het gemeentehuis

De gemeenteraad dacht dat het een hamerstuk zou worden (Wie is voor? Wie is tegen? En doooor!), maar dit was buiten de tientallen demonstranten gerekend van het Identitair Verzet Eindhoven en de buurtbewoners. Op het moment dat het besproken werd stonden alle demonstranten recht met posters en lieten luidkeels hun onvrede horen, om zodoende als laatste strohalm gemeenteraadsleden over te halen alsnog tegen te stemmen. Onbekende activisten lieten een schel alarmsysteem afgaan waardoor de burgemeester gedwongen werd de vergadering op te schorten tot nader order. De burgervader probeerde de activisten nog te bewegen om te vertrekken, maar daar werd geen gehoor aan gegeven.

ehv1
De burgervader zet zijn charme in

Na een tiental minuten besloten de activisten uit eigen beweging de zaal te verlaten. Hun punt was gemaakt. Ondanks steunbetuigingen buiten de vergadering om hield alleen de LPF (Lijst Pim Fortuyn) de rug recht en stemde als enige tegen het plan. Het laatste woord is er in ieder geval nog niet over gezegd, zo liet een woordvoerder weten. “Wij willen straks ook in onze wijk blijven wonen als we naar een seniorenwoning moeten, maar dan kunnen we daar niet terecht omdat we niet Turks zijn.”

Via deze verwijzing vindt u een verslag van de politiek analist van Studio 040 met geluidsfragmenten uit de zaal.

6 comments

  1. Slegts fir islamisten zal hier straks nog het credo zijn en “verboden fir niet-islamisten”.

  2. Dit baart mij grote zorgen. Straks hebben we in ons eigen land niets meer te vertellen. O wacht, dat hebben we nu al niet meer.

  3. Mogen wij het artikel van de heer Deckers over Carl Drabbe overnemen? Bert M

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

  4. Dit is het begin……islam zal ons over 10 jaar in de greep hebben.

Comments are closed.