Actie in Breda tegen opvang ‘asielzoekers’

20140617_asielnemers_Breda_afficheDe afdeling West-Brabant van Voorpost heeft gisteren actie gevoerd tegen de opvang van immigranten in de bijgebouwen van de voormalige gevangenis De Boschpoort te Breda. Tijdens een door het Centraal Opvang Asielzoekers (COA) en de gemeente Breda georganiseerde informatiebijeenkomst voerde Voorpost actie middels leuzen, het opsteken van affiches en het uitdelen van pamfletten.

Vanwege de grote instroom en de open grenzen – denk aan de bootjes in Lampedusa – organiseert het COA door het hele land informatiebijeenkomsten om te verklaren waar en waarom er immigranten en andere gelukszoekers moeten worden gehuisvest. In het geval van Breda heeft de wens van het COA om asielzoekers op te vangen in De Boschpoort geleid tot vragen en zorgen in de stad, over de maatschappelijke gevolgen en wat de opvang betekent voor de stad en de asielzoekers zelf.

Volgens Voorpost draait een dergelijke avonden er helemaal niet om de mensen juist voor te lichten maar is het “ de gebruikelijke strak geregisseerde avond vol lieve woordjes, leugens en verdraaiingen. Dergelijke voorgekookte avonden zijn Voorpost al jaren een doorn in het oog.” Met deze achtergrond liet de actiegroep zich horen met de slagzinnen ‘stop immigratie’ en ‘stop asielopvang’ voor een totale immigratiestop en tegen het huisvesten van immigranten op Nederlandse bodem.

One comment

  1. Die zgn vluchtelingen zijn voor het grootste deel gelukzoekers die grote sommen geld betalen aan mensenhandelaars om in een Arabisch land een wrakke boot te charteren, en zich dan door de douane van alle Europese landen die aan de Middelandse zee grenzen te laten redden. Daartoe moet de hele familie fondsen verzamelen, wat normaal voldoende zou zijn om een eigen bedrijfje te beginnen, maar nee, die moeten naar Europa, hier de hand ophouden en geld opsturen naar de lieve familie. Een hele ketting van uitbuiters, profiteurs, en omkoopbare ambtenaren. Daarenboven wordt dat hele mechanisme gesteund door alle Arabische landen met als doel Europa te destabiliseren. En hier willen de progressisten van alle slag ons laten geloven dat dit “armen” zijn, en dat het onze plicht is hen te helpen.

Comments are closed.