ISIS rukt op in Syrië, Irak en… Den Haag

jihad (1)De wereld is al dagen geschokt door de snelle opmars van de terreurgroep Islamic State of Iraq and the Levant (ISIS). Deze tak die afgesplitst is van Al Qaeda vecht in Syrië en Irak. De terreurgroep trekt veel jihadisten uit het westen aan en wordt sinds de splitsing financieel gesteund door  Saoedi-Arabië. Hetzelfde land dat een economische boycot van Nederland wilde omdat de PVV van Geert Wilders een anti-islamsticker had uitgebracht steunt inderdaad de koppensnellers van ISIS.

Tientallen jihadisten uit onder andere Nederland en België vechten of hebben gevochten onder de vlag van ISIS. De mainstreammedia zijn vluchtig of weigeren dieper te onderzoeken, want het is zonneklaar dat ISIS ook een sterke basis in Nederland heeft. Waar in België islamfundamentalisten proberen onder de radar van de politie te blijven, komen ze in Noord-Nederland met vlaggen en al op straat om geloofsgenoten over te halen deel te nemen aan hun lokale werking. Ofwel onder de naam ISIS ofwel onder de naam Hizb ut-Tahrir.

In september 2013 kwam de werking wel even in het nieuws: De ISIS-aanhang trok om de zoveel dagen naar een voetbalveldje om een balletje te trappen met de lokale islimatische jeugd. Dat er tegelijkertijd contacten konden worden gelegd was mooi meegenomen en achteraf werd er samen gebeden.  Op de foto hieronder zwaait een man met een vlag met het logo van ISIS. Het logo van de Haagse voetbalclub, een ooievaar, is duidelijk te zien op de foto. Het veldje waar de foto is genomen, is overigens niet in het stadion van ADO. Op het beeld is een veldje te zien dat de club in de Haagse wijk Spoorwijk heeft geopend.

isis

 Op tweede kerstdag verscheen er een video online waarin tientallen moslimfundamentalisten trouw zwoeren aan de terreurgroep ISIS.  De video is opgenomen op de hoek van de Oranjestraat en de Parkstraat in het centrum van Den Haag. Fractievoorzitter Machiel de Graaf van de PVV: “Den Haag is de jihadhoofdstad van het Vrije Westen geworden en het bulkt hier van de ‘Hagenaars’ die deel hebben uitgemaakt van Syrische doodseskaders. De bevolking is deze onveiligheid zat en Van Aartsen moet er voor zorgen dat dit tuig uit Nederland wordt verwijderd en er nooit meer in komt.” Maar volgens de Haagse gemeenteraad was er niet veel aan de hand.. Klik hier voor het filmpje.

jihad (1)
Nee, dit is niet Irak, maar een foto in Den Haag!

Op de dag tegen racisme van 22 maart stond extreem-links hand in hand met de koppensnellende moslimfundamentalisten van ISIS te demonstreren tegen de politieke partij de PVV. Het begin van de demonstratie vond plaats bij de Dokwerker. Het monument is al een aantal keren het begin- of eindpunt geweest van demonstraties tegen racisme. Dat een uitgesproken antisemitische organisatie als ISIS daar dan wel de vlaggen mocht zwaaien van de organisatie is dan ook een raadsel.

dokwerker

En ook op Koningsdag werden er volgens ooggetuigen folders verspreid in de binnenstad van Den Haag door de ISIS-jeugd om meer zielen te winnen voor de strijd in Nederland en het Midden-Oosten. In België worden teruggekeerde jihadisten (soms) opgehaald voor verhoor, in Spanje, Frankrijk en Duitsland worden ronselaars gearresteerd.Waar in andere Europese landen steeds restrictiever wordt opgetreden door de staat tegen de ronselaars en activisten van het Jihadnetwerk, worden ze in Nederland met rust gelaten. Sterker nog, in de watten gelegd. Heb je gevochten in het Midden-Oosten? Dan krijg je in Nederland direct een woning en een baantje bij de gemeente. Iemand van de Liberale partij D66 uit Haarlem vind het zelfs een taak voor de overheid om ‘een lekker wijf, een woning en een baan‘ voor deze opstandige jongeren te regelen.

Goedmenschen zullen er op wijzen dat er nu dan toch echt uitkeringen en of de studiefinanciering geblokkeerd gaan worden van Jihadgangers door de Nederlandse minister Bussemaker. Aan de andere kant… Als men bedenkt dat dus al meer dan vier jaar jonge moslimfundamentalisten op jihad kunnen terwijl hun bankrekening wordt aangevuld van Nederlands belastinggeld…? Waarom heeft het zolang geduurd? Maar met een minister van justitie die uitspraken doet zoals hieronder hoeven wij als volk, helaas, niet veel te verwachten.

Bp3-7BNIIAASpCE

5 comments

  1. En dat ongedierte wil GroenLinks dan nog een paspoort geven ook, die sporen echt niet.

  2. Het zal niet lang duren voor ze in Europa ook gewapend zullen beginnen.

  3. DAT WETEN WIJ EN DEN HAAG(ZIJ) AL JAREN DAT RIEPEN ZE 35 JAAR GELEDEN AL.
    MAAR DIE SOFTIES ZIJN HET EERSTE HET LAND UIT (INCL ORANJES) NET ALS IN 1940 EN WIJ GAAN KREPEREN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.