Massagraf in Peru met 800 lijken ontdekt: werk van PVDA-vrienden

massagraf peru lichtend pad pvda 2014In Peru is zopas een enorm massagraf ontdekt met slachtoffers van de Communistische Partij van Peru (PCP), beter bekend onder haar naam ‘sendero luminoso’ of Lichtend Pad.  De extreem-linkse terreurorganisatie maakte in de jaren ’80 en ’90 tienduizenden doden.  De slachtoffers die nu gevonden zijn zouden lid geweest zijn van een indianenstam, de Ashaninka, die door de communisten op grote schaal uitgemoord werd.

De PCP heeft in Vlaanderen een trouwe bondgenoot: de PVDA van Peter Mertens.  De PVDA heeft gedurende de jaren ’80 en ’90 Lichtend Pad door dik en dun verdedigd, en heeft ook vandaag nog geen enkel probleem met de terreurgroep: op deze link naar het PVDA-partijblad ‘Solidair’ kan je tot op de dag van vandaag een persbericht van PCP lezen.   Dat persbericht werd door de PVDA gepubliceerd in 2011, op een ogenblik dat de praktijken van PCP al lang bekend waren.

SP.a en Groen besturen samen met de PVDA het district Borgerhout bij Antwerpen.  SP.a en Groen zien geen redenen, hun coalitiepartner eens wat vragen te stellen over ondemocratische ingesteldheid, vijandigheid tegenover de mensenrechten en ranzige buitenlandse contacten.

website solidair pvda verklaring PCP lichtend pad peru 2011

 

 

4 comments

  1. Wat een hoop zever en rommel je op rechtse fora ook vind tegenwoordig… We zullen maar zwijgen over hoe extreem-rechts vroeger de apartheid in Zuid-Afrika heeft gesteund?

    NVDR: Vroeger? Wij steunen ook vandaag nog de apartheid in Zuid-Afrika: een veel beter systeem dan het huidige systeem waarbij de dictatuur van de zwarte meerderheid de blanke Afrikaners uitmoordt en verjaagt. Er zijn overigens in Zuid-Afrika nooit massagraven geweest, hoor; vergeleken bij Lichtend Pad waren de Zuid-Afrikanen brave koorknaapjes.

  2. Hoera, hoera de cowboys hebben gewonnen tegen de indianen. Dankzij de financiële en materiële hulp van de vele ngo’s hebben de multiculturele cowboys de nationalistische indianen verpletterend (letterlijk) verslagen. Vanaf 2011 moeten zijj zorgen dat de CEO’s van de NGO’s en het lichtend pad het statuut van president, oppergod, alleenheerser etc. hebben. Met dank aan 11.11.11., Max Havelaar, PVDA, GROEN en PS-SPA, AFF, AFA, EU, VN,….

Comments are closed.