Asielzoekers overnachten in bunkerNiet alleen blijken er dit jaar wederom weer meer gelukszoekers naar Nederland te komen, ook het uitzetbeleid voor deze en andere nep-vluchtelingen blijkt niet te functioneren. Dit liet de Commissie Integraal Toezicht Terugkeer (CITT) deze week weten in een persbericht, n.a.v. haar jaarverslag over 2013 en de terugblik over de periode 2007-2013. In de onthutsende berichtgeving, waarin men tevens aangeeft dat ze het toezicht zal gaan overdragen naar de Inspectie Veiligheid en Justitie, staat o.a. de volgende zin:

‘Na ruim zes jaar is de commissie tot het oordeel gekomen dat bij de huidige stand van zaken het effectief uitzetten van vreemdelingen — mede door alle waarborgen, rechtsregels en rechtshulp — een schier onmogelijke opgave is geworden voor alle bij de uitzetting betrokken medewerkers.’

Nu is natuurlijk bekend dat middels vele procedures allerlei advocaten en hulporganisaties (vaak nog door de staat gesubsidieerd) trachten nep-vluchtelingen zolang in de procedure te houden, dat men uiteindelijk niet anders kan dan hen hier te laten blijven. Zo kwam recent weer eens het (zoveelste) kinderpardon voorbij – begeleid door valse zieligheid en opklopte stemmingmakerij – en deze, zo wil men, moet nu ook nog maar eens worden uitgebreid.

Men begrijpt dat elke pardon voor gelukszoekers die in de juridische procedure zitten, in Nederland of elders in de Europese Unie, alleen maar een aanmoediging is voor andere gelukszoekers en mensenhandelaren. Of zoals men dit in het persbericht neerpent:

‘…maar had ook tot gevolg dat gezinnen die hier ook voor in aanmerking dachten te komen minder snel bereid bleken mee te werken aan hun vrijwillige duurzame terugkeer.’

Het jaarverslag brengt nog wel meer verbazing teweeg, het komt over alsof diverse diensten van de overheid constant langs elkaar heen functioneren. Personen die moeten worden uitgezet komen niet opdagen en dan weet vervolgens niemand waar ze zich bevinden, en nog wel meer van dergelijke knulligheden. Men concludeert uiteindelijk treurig dat er misbruik van de procedures wordt gemaakt en dat de nieuwe Vreemdelingenwet niet werkt.

En nu maar afwachten hoe onze volksvertegenwoordigers hierop gaan reageren.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Nederlands uitzetbeleid functioneert niet”

  1. Wat functioneert er nog wel in Nederland ? De Roverheid zorgt toch goed voor ons?

Trending

%d bloggers liken dit: