brevier-vlag verschaeveAfgelopen zondag overleed één van de VMO’ers die priester Cyriel Verschaeve naar Vlaanderen terughaalden, nadat hij jarenlang begraven lag in het Oostenrijkse Solbad Hall. Dries Vandendriessche werd 94 jaar oud.

Cyriel Verschaeve was één van de bezielers voor de Flamiganten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij verdedigde tot lang na deze vreselijke oorlog de Frontbeweging. Bij de parlementsverkiezingen van 1919 en 1921 zet hij zich in bij de Frontpartij, alle tegenkantingen van zijn katholieke oversten hierbij negerend.

In de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog leert hij Joris Van Severen kennen en belandt zo bij het Verdinaso. Sinds de Belgicistische koers van deze Heel-Nederlandse beweging haakt hij teleurgesteld af. Zijn hart blijft bij de Vlaams-nationalisten liggen en zo kiest hij dan ook resoluut voor de jonge Vlamingen die naar het Oostfront trekken. Als hevig anti-communist geeft hij zijn steun aan de Vlaams-Duitse DeVlag en de SS.

Verschaeve dient in augustus 1944 te vluchten naar Duitsland en belandt uiteindelijk in Oostenrijk, in Solbad Hall. Niet veel later wordt hij in België ter dood veroordeeld door één van de schimmige in allerijl samengestelde valse rechtbanken. Uiteindelijk komt de Vlaamse priester te overlijden op 8 november 1949.

De Vlaamse Militante Orde, toen onder leiding van Bert Eriksson, besloot om Verschaeve’s laatste wens in vervulling te laten gaan, namelijk begraven te worden in Vlaamse bodem. De bezielers van ‘operatie Brevier’ waren de vorig jaar overleden Roger Spinnewyn, VMO-leider in West-Vlaanderen en Dries Vandendriessche. Het verdere (spannende) relaas kan je lezen door hier te klikken.

6 van de 8 uitvoerders van operatie Brevier
6 van de 8 uitvoerders van operatie Brevier, tweede van links Dries Vandendriessche

Wie Dries Vandendriessche mee naar zijn laatste rustplaats wil voeren, dient daarvoor aanstaande zaterdag naar de Sint-Bernardusabdij te gaan in Bornem (Kloosterstraat). Om 10 uur begint de uitvaartplechtigheid. Een laatste groet brengen kan op vrijdag 6 juni van 18.30 uur tot 19.30 uur in Puurs in het rouwcentrum De Ruyte op het Kerkplein.

Namens Rechts Actueel wensen we de familie en de vele kameraden van Dries Vandendriessche veel sterkte en moed toe. Houzee!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Bezieler VMO-operatie Brevier overleden”

  1. Inghels Rebecca

    innige deelneming aan familie en vrienden vanwege Pol Denis en Rebecca

  2. Wilfried Meerval

    PRESENTE !!!

  3. Mijn innig medeleven vlaanderen die leu !!!!!

  4. Cyriel Verschaeve was een HEILIGE priester, u kunt hem vereren met een bezoek aan zijn graf te Alveringem, waar ook een klein museum is.

Trending

%d bloggers liken dit: