‘Negers’ met krijtje op voorgevel: ‘Ik help je zoeken, Peter’

De Praeses van KVHV schreef wat pertinente bedenkingen neer bij de nieuwste vorm van politiek-correcte hysterie rond het twijfelachtige feit dat een VRT-Journalist het woord ‘negers!’ op zijn voorgevel zou aantroffen hebben, maar in de tijd van de smartphone blijkbaar niet wist hoe hij daar een foto van moest maken…  We nemen de tekst hier over.

krijtHet is wat de laatste tijd, dat racisme. “Negers!” werd met krijt aangebracht op de voorgevel van een journalist van de VRT, zijn vrouw en kind zijn namelijk “bruin”. Peter Verlinden schreef snel een blogbericht op de Redactie over deze wansmakelijke daad, naar verluidt ingegeven door racisme. Toeval was het volgens hem niet. Enkele weken eerder had Dewinter zijn befaamde “verbruining” uitspraak gedaan. Naar aanleiding daarvan had Verlinden al een blog geschreven, maar door omstandigheden was deze nog niet gepubliceerd. Een geluk bij een ongeluk zo bleek want deze morgen werd zijn voorgevel beklad zodat een perfecte opportuniteit zich voordeed om het aangepaste bericht te publiceren. Wat hem vooral irriteerde was dat er veel te weinig gepraat wordt over racisme. Hij pleit voor vrije meningsuiting en vindt dat er een publiek debat moet plaatsvinden over maatschappelijk belangrijke zaken zoals racisme. Dat Dewinter die controversiele uitspraak kon doen zonder dat er een publiek debat op gang kwam was voor hem dan ook teleurstellend. De media pikten het bericht over deze wansmakelijke nieuwe daad van racisme al snel op, er kwam zeer veel reactie op en Peter werd terstond opgeroepen voor Terzake waar hij en zijn vrouw het voorval beschreven. Hij kon het wel niet nalaten om de hele zaak een politiek tintje te geven door beschuldigend naar N-VA te wijzen. Hij vond dat deze partij, die volgens hem voor een groot deel uit Vlaams Belang kiezers bestaat, een standpunt moest innemen en racisme openlijk moet afwijzen. Zodat nieuwe Dewinter-uitspraken kunnen voorkomen worden.

Ik ben, net zoals Peter,  een enorme voorstander van een publiek debat. Ik wil hem dan ook helpen in het zoeken naar de echte daders van het vermeend racisme in onze samenleving. We leven al een tijdje in een multiculturele samenleving en dat brengt ontegensprekelijk problemen met zich mee. Zowel Merkel als Sarkozy hebben zich erover uitgesproken en toegegeven dat het multiculturele project gefaald heeft. In Gent worden jaarlijks tientallen studentes verkracht, studenten worden beroofd op weg naar huis, de Overpoort verandert wekelijks in een gevechtszone door bepaalde groepenjongeren, een student in Brugge neergestoken, oude vrouw in Roeselare vermoord met 37 messteken, joodse museumbezoekers neergeknald, een jonge vrouw verkracht en vermoord tijdens de Gentse feesten,… Ik kan zo nog een tijdje doorgaan met deze verschrikkelijke lijst.  Het aanbrengen, in krijt, van “negers!” op een gevel verbleekt in het niets met bovenstaande criminele feiten, om het even in perspectief te plaatsen. Uiteraard zullen bovenstaande feiten volgens sommigen weer een simplistische voorstelling zijn van de realiteit, zal de uitspraak “er zijn ook Vlamingen die dat doen” vallen én krijg ik racistische beschuldigingen naar mijn hoofd gezwierd. Verwijzen naar de huidskleur bij de daders van criminele feiten is racistisch, maar bij elk nieuwswaardig feit waarbij het slachtoffer een gekleurde huid heeft moet precies dat benadrukt worden.

Maar net dat is het probleem. Er zijn multiculturele strubbelingen in onze samenleving en als je racisme echt wil aanpakken dan moet je de oorzaak aanpakken van dat racisme, en die is te zoeken in de massa-immigratie zonder integratieverbintenissen. De “verbruining”, om Dewinter zijn woorden te gebruiken, brengt in ons huidig samenlevingsmodel wél problemen met zich mee. Door elke vorm van racisme te willen bestrijden terwijl de problemen door de immigratie zo duidelijk zijn zal echt of vermeend racisme in Vlaanderen zeker niet verdwijnen, integendeel. We hebben nood aan een open publiek debat waar mensen hun mening kunnen ventileren zonder schrik te hebben van de politiek correcte inquisitie.

Ik wacht dan ook vol spanning op excuses van elke politieke partij die mee de ongebreidelde massa-immigratie mogelijk gemaakt hebben en die momenteel elk publiek debat uitsluit door elk incident te bedekken met een politiek correct deken. Voor vrije meningsuiting maar tegen racisme, iedereen ziet welke moeilijkheden zoiets met zich meebrengt in een publiek debat. Door dergelijke redenering maak je een deel van het publiek reeds monddood. Ongebreidelde massa-immigratie en schrik voor de politiek correcte inquisitie. Dat is de ware schuldige van deze racistische daad, Peter. Zolang we dat niet oplossen zal racisme latent aanwezig blijven en zullen dergelijke voorvallen blijven gebeuren.

Jan De Backer
Praeses KVHV-Gent 2012-14

9 comments

 1. Ze noemen mij al van in mijn jeugd ” Witte ” , ‘k zit er nog geeneens mee in !

  1. Mijn grootvader werd wel “een zwarte” genoemd en die was nochtans geen neger maar een blanke !

 2. Vanwege iemand die door Ibuka als negationist beschouwd ivm de rwandeze genocide en die na een haatdebat tegen Israël met promotie van antisemitische literatuur in Ehsal Brussel vond dat ze verder moesten gaan, heb ik persoonlijk wat problemen met zijn geloofwaardigheid. Vooral dat het diplomatiek personeel van Rwanda mij een paar staaljes van zijn “antiracisme”

 3. Dat we minder allochtonen in België willen omdat ons land al overbevolkt is betekent toch niet dat we allochtonen als minderwaardig beschouwen . En ” neger ” is gewoon een verouderde benaming voor zwarte , nog algemeen gebruikelijk in Suriname bijvoorbeeld . Binnenkort wordt het nog gevaarlijk om de “gij” – vorm te g
  ebruiken.

  1. Politiek-correct gehersenspoelden hebben “De negerhut van Oom Tom” en “Tien kleine negertjes” op de politiek-correcte brandstapel gegooid evenals alle CD’s met “negro-spirituals” van Mahalia Jackson. Ze vonden een voorbeeld in de boekverbranding van 1933

 4. Ik vond eergisteren een briefje met daarop “BLANKE” vermeld op mijn voordeur gekleefd.
  Moet ik nu ook klacht neerleggen voor imaginair “racisme” ????

  1. Spijtig dat ik OOK politiek-correct “vergeten” ben dat door een deurwaarder te laten constateren, Peter !

 5. Sta ook achter dit artikel. Multikul mislukt, poco’s blijven struisvogels, God weet waarom en het ongenoegen blijft broeden. Het is spitsroeden lopen om in het openbaar toch maar geen letter verkeerd te zeggen. Wat een toestand! ‘t is ver gekomen.

Comments are closed.