Begin van deze week sprak ik met journalist en schrijver Lionel Baland, die een eigen webstek onderhoudt met nieuws over de vaderlandslievende partijen in Europa, waarop dus ook vaak nieuws verschijnt over de PVV en het Vlaams Belang. Hij heeft in 2012 een boek gepubliceerd onder de titel Jörg Haider, le phénix, over de overleden Oostenrijkse politicus.

Op zijn webstek is de laatste dagen veel nieuws verschenen. Met de Europese verkiezingen heeft hij zich extra ingespannen om in de Franse taal geïnteresseerden op de hoogte te houden van alle vaderlandslievende partijen door heel Europa heen.

Geluidsopname in het Frans, daaronder de vertaling.

Waren er voor u opvallende uitslagen?
Ja, er zijn opvallende uitslagen. Allereerst het Front National dat de eerste partij is geworden tijdens deze Europese verkiezingen. Ten tweede het Verenigd Koninkrijk waar de UKIP de eerste partij is geworden, evenals in Denemarken waar de Deense Volkspartij de verkiezingen heeft gewonnen. Dit zijn de meest opvallende resultaten, daar deze partijen eerste zijn geëindigd in hun landen.

Kunnen we stellen dat de vaderlandslievende en nationalistische partijen het goed gedaan hebben?
In een aantal landen, maar zeker niet in alle landen.

Zijn er ook landen waar dergelijke partijen niet zijn verkozen?
Jazeker, er zijn een aantal landen waar vaderlandslievende partijen geen verkozenen hebben. Dit zijn; Portugal, Spanje, Malta, Cyprus, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en Roemenie. In al deze landen zijn er geen vaderlandslievende partijen verkozen.

Kunnen er ook coalities worden gevormd en wat zijn de mogelijke coalities?
De PVV heeft zich gelieerd aan het Franse Front National van Marine Le Pen, met de Zweedse Democraten uit Zweden, het Vlaams Belang uit België en de Lega Nord uit Italië, Die Freiheitlichen uit Zuid-Tirol en ook met de FPö uit Oostenrijk.

Denkt u dat dit genoeg is voor een coalitie?
Nee, want men moet 25 parlementariërs uit 7 landen hebben. Deze 25 parlementariërs zijn er wel, want alleen het Front National heeft al 24 parlementariërs, maar men moet 7 landen hebben en momenteel heeft men er 6, dus men moet nog 1 parlementariër uit een ander land vinden. Er is hiervoor een Litouwse mogelijkheid, de Partij Orde en Recht die twee zetels heeft, er is misschien de mogelijkheid in Kroatië met de Partij van de Rechten die 1 zetel hebben behaald.

En wat met de Duitse NPD?
Die zullen geen coalitie kunnen maken, dat is onmogelijk. Wellicht samenwerken met Jobbik, maar de zeven landen die hiervoor nodig zijn, zijn niet haalbaar.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Er komt misschien een vaderlandslievende fractie in het Europees Parlement”

 1. […] diverse bronnen: Verkiezingsuitslagen voor het Europees Parlement 2014 – Er komt misschien een vaderlandslievende fractie in het Europees Parlement – Europe and Ukraine: A tale of two elections – Few economic […]

 2. Je moet super blind zijn om tegen Europa te stemmen.

  Rechts en zeker extreem-rechts is het gevaar voor Europa.

 3. Goede dag,

  In Bulgarijë heeft Ataka geen zetel meer in het Europese Parlement. Er is een zetel nu voor de VMRO (deze nieuwe europese volksvertegenwoordiger was op een lijst van een coalitie van verschillende partijen).

  In veel Landen zoals Spanje, Portugal, Malta, Slovenië enz… willen de stemmers niet voor de patriotische partijen stemmen.

  Sinds het interview hebben vijf partijen een persconferentie in Brussel gegeven : FN, PVV, VB, FPÖ, Lega Nord. Nu zoeken ze nog 2 partijen om een coalitië te vormen.

Trending

%d bloggers liken dit: