NPD stemmen? Als straf schoolreis geschrapt

Phantasialand 1U dacht dat de hetze tegen ‘extreem rechts’ in ons land soms overdreven was?  In Duitsland kan het nog héél wat gekker.   Net als in zovele andere scholen in Europa werden in de aanloop naar de Europese verkiezingen ‘schoolverkiezingen’ gehouden, waarbij  de laatstejaars-studenten, kersverse kiezers van 18 jaar, vrij en democratisch de partij van hun keuze mochten opgeven.  Tenminste, dat dachten de leerlingen van de Fridthof-Nansenschool in  Gronau, een stadje in Noordrijn-Westfalen.  Tot bleek dat 25% van hen voor de NPD gestemd had, de rechts-nationalistische partij.

Zopas kregen ze een bericht van de directie: hun geplande schoolreis naar het pretpark Phantasialand is afgeschaft, als ‘straf’ omdat ze verkeerd gestemd hebben.  De mededeling van de directie is hilarisch: ‘   Wir akzeptieren natürlich die Wahlfreiheit. Wir schränken diese in keinster Weise ein. Jeder darf die Partei wählen, durch die er vertreten werden möchte. Doch haben auch Lehrer die Freiheit, ihre Meinung zu äußern. Wir möchten mit unserer Reaktion ein deutliches Zeichen gegen Rechts setzen. Diese Tagesfahrt in den Freizeitpark war ein freiwilliges Angebot der Klassenlehrer. Dieses Angebot nehmen wir jetzt zurück“. ( Wij aanvaarden natuurlijk de kiesvrijheid.  Wij beperken die niet.  Iedereen mag de partij van zijn keuze kiezen.  Maar ook leraars hebben de vrijheid hun mening te geven.  Wij willen met onze reactie een duidelijk signaal tegen rechts geven.  Deze uitstap naar het pretpark was een vrijwillig aanbod van de klasleraar.  Dat aanbod nemen we nu terug.)

udo voigtDit onwaarschijnlijke verhaal geeft zo’n beetje de hysterie aan in Duitsland over de verkiezing van Udo Voigt, het allereerste NPD-Europees parlementslid dat weldra zijn intrede maakt in het parlement in Brussel en Straatsburg.  Het is niet zozeer het aantal stemmen dat de NPD behaald heeft dat het regime pijn doet, het is vooral het symbolische feit dat de NPD een parlementszetel heeft binnengehaald – met personeel, budgetten en zichtbaarheid als gevolg – die duidelijk voor paniek zorgt.  Want waar er één is, daar kunnen er in de toekomst nog meer volgen; en de stelling dat een stem voor NPD een verloren stem is, is nu definitief van de baan.

 

 

9 comments

 1. Even een reactie met begrip voor de leraren.

  In Duitsland weten ze het best van allemaal waar rechts nationalisme toe kan leiden. Dat ze de schoolreis afschaffen is misschien niet de gepaste reactie maar ze hebben groot gelijk dat ze racisme niet tolereren. Ook al beweren ze zelf van niet, NPD, FN, PVV, VB, de Generation Identitaire, die hele zooi is zuiver racistisch en haatdragend en racisme moet zonder ophouden bestreden worden.

  P.S. Het Vlaams Belang is niet alleen racistisch, racisme is hun enige bestaansreden
  P.P.S. De meeste lezers op deze blog zullen mijn links-ideologische gedachten allicht belachelijk vinden, wel dat treft, ik vind hetzelfde van jullie ideologie.

  NVDR: Zegt het begrip ‘vrije meningsuiting’ u iets? Of bepaalt u gemakshalve, zoals de meeste linkse pipo’s, wat daaronder valt (al wat links is) en wat daar niet onder valt (elke niet-linkse mening)?

  1. @ de redactie

   Aha, die reactie had ik ergens wel verwacht. Racisme is dus uiteraard toegestaan want het is gewoon jullie mening en dus mogen we niet reageren tegen die haatspuwerij want ‘vrijheid van meningsuiting’. Dat vind ik dus niet.

   Ik vind niet dat ik gedachten moet aanvaarden als ‘alle migranten zijn onbeschaafd crimineel gespuis dat hier niet thuishoort en ze zijn inferieur aan diegenen die ik aanmerk als mijn gelijken’ Of ‘enkel mijn gelijken hebben het recht om hier te wonen en het recht om te beslissen wie hier mag blijven en wie we zonder hun toestemming buitenschoppen’ . Ten eerste zijn dit soort redeneringen en het gehele Eigen Volk Eerst principe BULLSHIT en ten tweede verzieken ze onze maatschappij. De kanker die racisme is moet verdwijnen. Denken in termen als ‘mijn volk’ en ‘mijn land’ zorgt enkel voor mensenscheiding en haat, en niet voor
   oplossingen.
   Maar ik heb weinig zin in een verdere discussie hieromtrent want de kans dat we ergens gaan overeenkomen is even klein als de kans dat Vlaanderen binnen dit en twintig jaar onafhankelijk wordt. En ik vrees dat we tijdens een eventuele discussie gaan verdrinken in wederzijds onbegrip.

   Groeten

   NVDR: Nochtans is uw reactie zeer interessant, want ze toont aan hoe fundamenteel onverdraagzaam, dictatoriaal en hatelijk u zélf bent. U begint een zin met: ‘Ik vind niet dat ik gedachten moet aanvaarden als…’ Maar dat moet u dus in een land waar vrijheid van meningsuiting geldt net wél; u moet ALLE gedachten aanvaarden, ook als ze voor u onaangenaam zijn, schokkend, kwetsend of verontrustend. U mag uw gedachten verdedigen en die van anderen bestrijden, maar u moet aanvaarden dat andere mensen recht hebben op HUN mening. Het feit dat u oordeelt welke gedachten u wel en welke u niet moet aanvaarden maken van u de onverdraagzame nazi van deze tijd. Het is ook verhelderend hoe u een mening die u niet bevalt bestempelt als een ziekte; ook dat is een vaste praktijk in totalitaire systemen als nazisme en communisme, waar mensen met afwijkende meningen worden afgedaan als raciaal inferieur of als psychisch ziek. Voor de rest heeft het inderdaad weinig zin met u een inhoudelijke discussie te beginnen; u denkt wellicht dat de vier mensen in Brussel zopas werden neergeschoten door een blonde Zweed, en dat de steekpartij in Brugge het werk is van een roodharige Ier. Droom maar lekker verder – maar kom bij ons niet uithuilen als u vandaag of morgen door een stel van uw multiculturele vriendjes zelf eens wordt aangepakt…

   1. Mij gaat het om intolerantie tegenover intolerantie en onverdraagzaamheid tegenover de onverdraagzaamheid. Ik sta onverdraagzaam tegenover ideologieën die onverdraagzaam zijn tegenover mensen die zijn wie ze zijn (holebi’s, migranten, sans papiers,…)

    Maar uiteraard zijn jullie wel verdraagzaam tegenover afwijkende meningen, de mate van respect die extreem rechts opbrengt tegenover holebi’s die willen trouwen met wie ze willen en trots zijn op wie ze zijn (oftewel de gay pride) is dan ook erg groot. Of nee, wacht even…

    Ik laat het hierbij.

    NVDR: Interessant voorbeeld. Elk jaar trekken duizenden homo’s door Brussel, in een land waar wat volgens u ‘extreem-rechts’ is toch behoorlijk wat aanhang heeft. Hoeveel keren werden die homo’s lastig gevallen, bedreigd, aangevallen en mishandeld door ‘extreem-rechts’? En hoeveel keren door uw multiculturele vriendjes? En we noteren dat u intolerant en onverdraagzaam bent voor wie er een andere mening over homohuwelijk en gay pride op nahoudt. De homolobby wordt inderdaad een steeds grotere bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting; wij vinden alleszins optochten van één bepaalde sexuele voorkeur redelijk onnozel, en het homohuwelijk onwenselijk, en eisen het recht op om dat ook te zeggen – ook al keuren wij geweld tegen homo’s af.

 2. Hier is het onderwijzend personeel (“leerkrachten”) toch ook overwegend gifGROEN of sossenrood , dat blijkt uit het feit hoe de jeugd politiek-correct gehersenspoeld wordt zeker over “de opwarming der aarde door menselijk ingrijpen”(sic) , gefulmineer tegen Atoomcentrales , gezever over “windernergie” en andere geitenwollensokken zever….

  1. en niet te vergeten de pathologische ophemeling van het Multikulti gedoe dat een “verrijking”sic) zou brengen ; voor de nieuwkomers of voor het Eigen Volk wordt politiek-correct “vergeten”(sic) er bij te vertellen uiteraard…

 3. De Wodan staat in Europapark, niet in Phantasialand…

  NVDR: Zéér juist opgemerkt! We hebben het gecorrigeerd, dank. Om in de sfeer van De Wever te blijven: errare humanum est.

 4. Een mening hoort gerespecteerd te worden. De school “respecteert” de mening en kiesvrijheid van de leerlingen maar eens de school de mening van de leerlingen kent, draait het zijn rug naar hen toe.
  Dit noemen we dus NIET “een mening respecteren” maar mensen met een andere mening uitsluiten en afstoten.

  10 op 10 voor de les “indoctrinatie” !

 5. Belachelijke actie van hysterische linksmenschen. NPD is goed bezig door zich militant op te stellen en zich op de jeugd te richten. Het systeem zal ALLES doen om deze partij te gronde te richten, toch geloof ik dat deze partij een toekomst heeft.

Comments are closed.