Overzicht van de EU-kritische partijen

mlpDe stemmen voor de Europese verkiezingen zijn geteld. Even een kort overzicht van de scores van de Euro-kritische partijen. Verwacht wordt dat in totaal toch een 140 zetels naar deze partijen zouden gaan.

Het Front National behaalde 25% en krijgt hiermee tussen de 23 en de 25 zetels. De PVV van Wilders behaalt alsnog 4 zetels, dat is er eentje minder, maar gezien de interne problemen na de ‘minder minder’-uitspraak blijft het een sterke score. In Engeland heeft UKIP voor een monsterscore gezorgd waarmee ze meteen de grootste partij van het eiland wordt. Deze levert volgens de eerste verwachtingen 23 zetels op in het Europees Parlement. De BNP komt niet meer aan de bak en zag zowat al haar stemmen richting UKIP vertrekken.

Naar Duitsland dan, daar mag onze goede vriend Udo Voigt van de NPD zich klaarmaken om maandelijks de trip naar Straatsburg te maken. Ook de AfD behaalt bij onze oosterburen zes zetels. In het armoe lijdende Griekenland behaalde de verguisde en gecriminaliseerde Gouden Dageraad eveneens 3 zetels. De FPÖ van Strache behaalde 20,5% van de stemmen. Hoeveel zetels dat zouden zijn, is op het moment van schrijven nog niet bekend.

In Denemarken behaalde de Deense Volkspartij 2 extra zetels en komt zo op 4 zetels uit. Met een score van 26,6% laten ze iedereen ver achter zich. De Italiaanse Lega Nord behaalt 5 zetels.Ook in Polen scoorden de rechtsnationalisten vrij goed met 7,2% van de stemmen. In Zweden behalen de Sverigedemokraterna 9,7% en komen zo met 2 zetels het parlement binnen.

Jobbik werd in Hongarije de tweede grootste partij met 14,3% en behaalt zo 3 zetels. Ook in Finland zouden de Ware Finnen op minstens 13% uitkomen. Tot slot zien we in Vlaanderen Gerolf Annemans naar het Europees Parlement vertrekken. Met net geen 7% haalt het Vlaams Belang alsnog één zetel.

Het overzicht is uiteraard niet compleet, want in ieder EU-land is er wel minstens één partij die Euro-kritisch is ingesteld. Nu ligt het initiatief bij Marine Le Pen om een sterke fractie te gaan vormen die minstens 25 leden telt, uit 7 verschillende landen. Alleszins zal er de komende jaren serieus weerwerk kunnen geboden worden door deze parlementsleden, om de EU in al haar soevereine facetten te beschermen.

Het is overigens ook niet onbelangrijk om te kijken wat de 4 N-VA-verkozenen gaan doen. Terug mee met de extreem-linkse pedofielenfractie van Cohn-Bendit, of toch een minder aangebrande keuze dit keer? Althans een Eurokritische stem moeten we van hen niet verwachten als we hun programma mogen geloven: “De NVA gelooft in Europa en de Europese Unie (EU). Want de wereld is een dorp geworden. Alles is met alles verbonden.”. De spreidstand tussen Vlaanderen/Federaal en de EU zal weer immens zijn.

3 comments

  1. Voor het Europees Eigen Volk daagt blijkbaar een Platina Dageraad aan de kim !

  2. In heel Europa hebben de kiezers ‘ballen’ aan hun lijf gekregen. Helaas voor Vlaanderen, blijven we met vele eunichen zitten.

Comments are closed.