eurefHoewel de definitieve uitslagen in alle 28 landen van de Europese Unie pas zondagavond bekend worden gemaakt, is uit de voorlopige uitslag, dus op basis van meerdere peilingen wel duidelijk dat de Partij voor de Vrijheid flink heeft verloren. De partij gaat waarschijnlijk terug van vijf naar drie zetels, maar dat kunnen er ook nog vier worden. De andere rechtse, eurosceptische partij Artikel 50, heeft volgens deze peilingen geen enkele zetel gehaald en blijft alleen vertegenwoordigd in enkele gemeenten.

Het is niet moeilijk te verklaren waarom de PVV achteruit is gegaan. Er was onrust in de partij vanwege personen die eruit stapten en met name vanuit de media werd een agressieve campagne gevoerd tegen de PVV. Vanaf de gemeenteraadsverkiezingen en de opgeklopte ‘minder minder-toespraak’ is het niet meer rustig rond de partij geweest. Ook werd men constant aangevallen op de samenwerking met de rechtse partijen buiten Nederland, waarbij handig allerlei uitspraken werden verdraaid.

Bij de PVV is men uiteraard teleurgesteld over het resultaat. Volgens Geert Wilders komt dit doordat veel PVV-kiezers niet zijn gaan stemmen.

Volgens de definitieve peiling van Ipsos heeft 37 procent van de Nederlandse stemgerechtigden gisteren gestemd voor de Europese verkiezingen. Dat percentage is net iets hoger dan bij de vorige verkiezingen in 2009. Toch is er logischerwijs geen tevreden politicus te vinden, gezien het feit dat de verkiezingen door een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking worden overgeslagen.

Er waren dit jaar twee uitgebreide onderzoeken naar de uitgebrachte stemmen. Zowel het bekende peilbureau Ipsos, als de bekende webstek Geenstijl #geenpeil brachten op basis van eigen onderzoeken de volgende prognoses;

Ipsos peiling 2014
CDA,4
PvdA,3
VVD,3
GroenLinks,2
SP,3
ChristenUnie/SGP,2
D66,4
Partij voor de Dieren,1
PVV,3
50PLUS,1

Geenstijl peiling 2014
– D66: 5
– CDA: 4 (of 3)
– PVV: 3 (of 4)
– PvdA: 3
– VVD: 3
– SP: 3 (of 2)
– CU/SGP: 2
– GL: 2
– PvdD: 1
– 50+ 0 (of 1)

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “Nederlaag PVV bij EU-verkiezingen in Nederland”

 1. Burgers wettelijk verplichten hun verantwoordelijkheid tot stemmen op te nemen, is dus zo gek nog niet als door sommigen gedacht…..

 2. inderdaad john wolf Ik treed je volledig bij ,en dat is nog altijd een groot vermoeden bij mij ,maar we zullen het nooit kunnen bewijzen dit is wat dit onland belgie groot maakt en de boer hij ploegde voort

 3. @Peter Murray :Ik zeg dit al jaren we moeten een groot rechts front vormen tegen het monster de EU , en vooral tegen de onderdrukking in S.A. omdat er geen enkele linkse reactie komt op de plaasmoorde ,ze kunnen hun afgod de moordenaar Mandela toch niet afvallen !!
  De huidige fascisten die Europa “besturen” willen hun macht behouden en sturen blijkbaar aan op wereldoorlog vier !de media is aan de huidige malaise dan ook schuldig door eenzijdige politieke hand en spandiensten te verlenen aan de linkse kerk .
  Regelmatig heb ik contact met Henk vd Graaf uit S.A.deze gesprekken gaan ook over de nieuwe armoede waarin de witboer wordt gedreven en wat we eraan kunnen doen,frontvorming is dus de boodschap !

 4. Volgende week (na 25 Mei) sal alles weer “normaal” wees in Europa, en in Suid-Afrika is die verkiesing reeds lankal vergete.
  Maar, intussen mag daar nie op die louere gerus word nie. Daar moet keihard aan die volgende verkiesings gewerk word.
  Ek doen ‘n beroep op alle regses in Europa om nouer bande met regses in Suid-Afrika te smee.` En ek wil voorstel dat ons regse diplomate sal uitruil. Afrikaners kan verteenwoordigers na Brussel, Den Haag, Antwerpen en miskien Amsterdam stuur, terwyl die Nederlanders en Vlaminge verteenwoordigers na Pretoria, Kaapstad, Orania, en miskien Lambertsbaai toe stuur. So kan ons vriendskapsbande smee, en meer oor ons taal en kultuur leer, en uitruil.

 5. Jean Marie TYTECA

  Hierbij wordt nogmaals de invloed van de media op het kiesgedrag duidelijk aangetoond . Zo onder andere de zogenaamde dreiging van SA om door een sticker van Geert van enkele maanden geleden, dat dit moslimland zware economische sancties zou opleggen aan Nederland. Na een week beroering en manipulatie van het volk, bleek dit bericht slechts verzonnen te zijn.
  Dat velen geloof hebben gehecht aan dit verhaal toont de abnormale opkomst van de PVV-kiezers. Mogen de niet-kiezers, na het verschijnen van de strooptocht van de EU, na de verkiezingen(dixit Van Rompay), mea culpa slaan en zich afhankelijk laten maken van de sociale kassen, bij het verdwijnen van hun fabriek of door overname van hun job door een arme Europeaan.

 6. De kudde (mensen) loopt verder, zaagt het hele jaar op alles en nog wat, en stemt dan op dezelfde kiekens.

 7. Er zal duidelijk wel gefraudeerd zijn net als enkele jaren geleden in Borgerhout en Hoboken

Trending

%d bloggers liken dit: