EU-verkiezingen: belangrijke onderwerpen blijven onbesproken

Van 22 tot en met 25 mei gaan de Europeanen naar de stembus om te stemmen voor het Europees Parlement. De Europese Unie telt inmiddels 28 landen en vanuit daar worden 751 Europarlementariërs verkozen. Hoewel er al wekenlang wordt gedebatteerd door de politici en de actualiteitenprogramma’s vol met verkiezingsnieuws zitten, lijkt het onder kiezers nauwelijks te leven. In 2009 bij de vorige verkiezingen kwamen slechts 36,8 % van de kiezers opdagen en men verwacht deze keer een nog lager opkomstpercentage.

Maar zijn daarom de uitslagen misschien niet belangrijk? En wat brengen de populistische en nationalistische partijen allemaal ter sprake? Ik nam contact op met de dissidente intellectueel Alfred Vierling. Hij publiceert regelmatig op zijn eigen webstek alfredvierling.com en in een aantal nationale en Europese tijdschriften en was lijsttrekker voor de Centrumpartij bij de Europese Verkiezingen van 1984.