takvvbfp4Een vijftiental actievoerders van de Vlaamse Volksbeweging (VVB) en het Taal Aktie Komitee (TAK) voerden gisteren in het kader van de campagne ‘Ja voor Vlaanderen’ een prikactie aan het federale parlement. De politie liet gedijen en liet het actiemateriaal een tijdlang hangen. “De plaats werd niet toevallig gekozen. Het federale parlement is immers de plaats waar sinds 1830 de Vlaamse meerderheid systematisch wordt onderdrukt via grendels, alarmbelprocedures en andere,” aldus Bart De Valck, voorzitter van de VVB.

“De laatste twee federale regeringen, en dan vooral de regering Di Rupo 2, gaan echter opnieuw een stap verder. Vandaag hebben Belgische regeringen blijkbaar geen steun van de meerderheid in Vlaanderen meer nodig. Dit heeft verregaande gevolgen: een linkse belastingregering, een zesde staatshervorming die niet deugd en het ene ‘compromis belge’ na het andere. Compromissen waarbij de ene partij alles toegeeft en de andere tot in het absurde niets, zijn geen eerbare compromissen. Een extreem voorbeeld is recent nog de splitising van het gerechtelijk arrondissement BHV, waarbij een vergissing bij de CD&V rond de werklast als een verworven door de Franstaligen wordt beschouwd. Gevolg: tekort aan Vlaamse magistraten en extra aanwervingen en overschot aan Franstalige zijde. Dat de Vlaamse partijen in de federale regering deze vergissing niet kunnen rechtzetten, maakt de situatie pijnlijk duidelijk.

Nochtans lijkt alles erop te wijzen dat Franstaligen en traditionele partijen opnieuw voor een regering zonder N-VA en Vlaams Belang en dus zonder meerderheid in Vlaanderen zullen kiezen. Het cordon tegen N-VA van de Franstaligen, het belgicisme van Open VLD en sp.a en de wetenschap dat CD&V uiteindelijk altijd en ten koste van alles “het land wil redden”. Om deze redenen eisen VVB en TAK met hun actie van gisteren dat de Vlaamse stem niet langer monddood wordt gemaakt. Om dat uit te drukken, brachten we als monddood gemaakte Vlamingen met een klever voor de mond de grendels en belangenconflicten terug naar het parlement waar ze zijn uitgevonden om van een meerderheid een minderheid te maken.”

VVB en TAK roepen de Vlaamse kiezer op om twee keer na te denken alvorens voor een Belgischgezinde partij te stemmen. Roel De Leener van TAK: “Vlaanderen heeft in België geen toekomst meer. Daarom, Vlaamse kiezer, laat u niet weer monddood maken en kies op 25 mei voor Vlaamse onafhankelijkheid! De enige oplossing om ook in de toekomst onze welvaart veilig te stellen voor onze kinderen en kleinkinderen.”

takvvbfp

takvvbfp2

takvvbfp3

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “TAK en VVB voeren symbolische actie aan federaal parlement”

  1. En zeker niet vergeten dat het de traditionele partijen zijn in Vlaanderen die dit democratisch deficiet mee georganiseerd hebben, samen met de anti-democraten uit Wallo-Brux. En de Vlaming hij sliep voort, want de algemene slogan is: “We mogen niet klagen”. Dit is werkelijk zoals kardinaal Mercier het ooit zei, een volk van dienstboden en knechten.

Trending

%d bloggers liken dit: