De Gucht: ‘Verhofstadt enkel op Maidan om in België op TV te komen’

verhofstadt maidanHet nadeel aan arrogante machtswellustelingen als Karel De Gucht van Open VLD is dat ze in België in staat zijn alle wetten schaamteloos te overtreden en er nog mee weg te komen ook.  Het voordeel is dat ze daardoor overmoedig worden, en in alle openheid een inzicht geven in de cynische manier waarop hun zuilpartij, in dit geval de VLD, de kiezers bedriegt en misleidt.

Onlangs trok Guy Verhofstadt naar het Maidan-plein in Oekraïne, om daar op 21 februari 2014 een steuntoespraak te houden voor de radikaal-rechtse nationalistische milities van o.a. de Pravy Sector.  Terwijl de EU-diplomatie een totale crash met Rusland probeerde te vermijden, ging Verhofstadt er met de botte bijl door: ‘Jullie vechten voor Europa’, zo klonk het.  Het gevolg was dat Rusland en Putin wisten hoe laat het was, en hun troepen bevel gaven de Krim in te nemen, gevolgd door een quasi-burgeroorlog in het Oosten van het land waarvan de afloop onzeker is.

Karel De Gucht zegt nu in Knack waarom Verhofstadt dat deed:

‘Dat doet hij natuurlijk vooral om in België op televisie te komen.’

Maar natuurlijk, we hadden het kunnen weten. Jammer dat de Oekraïners het niet wisten…

2 comments

 1. Een gewetenloze postjes jager die geen enkel princiepe respecteert, denk maar aan zijn “burgermanifesten” waarin hij al die princieps verkondigde die hij later als eerste minister in de vuilbak gedumpt heeft. Die gaat figuurlijk over lijken om zijn doel te bereiken, en zijn doel is: de grote politieker uithangen, een interessante job in de EU en veeeeel centent.

 2. Een voorbeeld van de mateloze arrogantie van De Gucht zijn ook zijn uitspraken over de crisis in het VRT-programma Terzake van 23 februari 2012 (ik heb het speciaal onthouden omdat het zo stuitend was).

  Terzake: ‘Wie moet volgens u de crisis betalen?’

  De Gucht: ‘De burger natuurlijk!’

  Terzake: ‘En de markten?’

  De Gucht: ‘Ja, de markten… Hoe kan men ongrijpbare structuren zoals de financiële markten doen betalen? De markten, wie zijn dat?’

  Zo zei Karel De Gucht het letterlijk! Wie daar nog voor stemt, moet achteraf niet komen klagen!

Comments are closed.