Pim Fortuyn. Nooit vergeten, nooit vergeven.

Vandaag zou hoogleraar en politicus Pim Fortuyn 66 jaar zijn. Het heeft niet zo mogen zijn. Volkert van der Graaf besloot 12 jaar geleden voor eigen rechter te spelen.

Sinds afgelopen donderdag is de moordenaar van een van de meest spraakmakende politici in de Nederlandse geschiedenis weer op vrije voeten. De dag na zijn vrijlating stond een stille tocht gepland vanaf Rotterdam Centraal naar het beeld van Pim. Een paar honderd trouwe Pim aanhangers van het eerste uur verzamelden vanaf half acht op het plein voor het station. Verrassend waren er ook zo’n honderd jongeren aanwezig. Een gedeelte daarvan zijn betrokken bij het Identitair Verzet Rotterdam. Deze lokale afdeling had de twee weken voorafgaand in de havenstad en de omringende steden duizenden flyers verspreid met een oproep voor de stille tocht.

Na een waardige tocht bij het beeld aangekomen namen verschillende sprekers het woord waaronder Simon Fortuyn, de broer van. Hij vertelde geëmotioneerd hoe de moord had ingegrepen op het persoonlijk leven van vele Nederlanders en in het bijzonder op die van zijn familie. Het kleine nichtje van Pim Fortuyn legde een bloemetje neer voor haar oom die ze helaas nooit heeft mogen leren kennen.

Het was goed te zien dat zoveel mensen de moeite namen om een laatste groet te brengen aan Pim Fortuyn en om te protesteren tegen de strafkorting die Volkert van der Graaf kreeg op zijn celstraf.

 

20140502_205316

One comment

  1. Dit had nooit mogen gebeuren,maar hij heeft het niet alleen gedaan,maar in opdracht van???? het werd de lafaards te heet onder hun voeten,de huichelaars

Comments are closed.