Op woensdag 7 mei organiseren Voorpost en de NSV! een lezing over de Conservatieve Revolutie. Als spreker is uitgenodigd de Brusselse germanist Robert Steuckers. Van hem is dit jaar het boek La Révolution conservatrice allemande. Biographies de ses principaux acteurs et textes choisis verschenen bij de Franse uitgeverij La Diffusion Du Lore. 348 bladzijden met biografieën en uitgekozen teksten.

De Conservatieve Revolutie was een politieke en culturele stroming tijdens de Republiek van Weimar, uit het Duitsland van de periode tussen de twee wereldoorlogen. Deze stroming richtte zich tegen de Verlichting, het liberalisme en marxisme. Het wordt gezien als een belangrijke ideeënfabriek, die vandaag de dag over heel de wereld nog vele filosofen, artiesten en schrijvers inspireert.

Robert Steuckers is één van de meest prominente denkers vanuit de Nieuw-Rechtse denkschool. Hij staat een pan-Europees, antikapitalistisch nationalisme voor. Voor Euro-Synergies, Vouloir en zijn eigen weblog schrijft hij regelmatig over onder meer metapolitiek, geopolitiek en de conservatieve revolutie. Hij was vorige week al te gast bij het Franse Radiostation Radio Courtoisie om daar zijn boek te promoten en iets meer te vertellen over het onderwerp.

Vorming Conservatieve Revolutie
Woensdag 7 mei om 20:00
The Saloon, oude markt 33 3000 LEUVEN

Schaf het boek op het web aan, via deze verwijzing.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Morgen: lezing over de Conservatieve Revolutie”

  1. Het boek is enkel in het Frans verkrijgbaar, ik ben niet op de hoogte van een Nederlandse versie en weet ook niet of die gaat verschijnen.

  2. Is zijn boek enkel in het Frans of gaat het nog vertaald worden?

Trending

%d