americansoldierEen troep van 150 soldaten van het Amerikaanse leger zijn aangekomen te Świdwin in Polen op woensdag 23 april. Daarnaast worden er nog eens 450 soldaten verwacht in de komende dagen in Estland, Letland en Litouwen. Ze komen in deze landen samen voor militaire trainingen. De Verenigde Staten willen hiermee hun bondgenoten bijstaan tegen de vermeende agressie van uit Rusland.

De VSA wil uiteindelijk de rest van het jaar hun troepen door deze vier landen laten roteren. Maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij, een woordvoerder van het Pentagon liet weten dat de militairen in de loop der tijd ook in andere landen worden ingezet en dat de oefeningen ongeveer een maand duren. De trainingen zijn onderdeel van een plan van de Amerikaanse minister van defensie Chuck Hagel om NAVO-bondgenoten ervan te verzekeren dat de VS hun regio zullen verdedigen.

Verder liet de woordvoerder van het Pentagon nog weten dat deze actie “Een concrete uitdrukking is van de verplichtingen die er zijn aangaande de veiligheid van Europa.” en “Het is een boodschap gericht aan Moskou.” Het lijkt erop dat het gestook vanuit Washington in Oekraïne, ook nog heeft opgeleverd dat vele landen in de oude invloedsfeer van Rusland doodsbang zijn geworden en daarom deze militairen uit de VSA toestaan.

Ernstiger is nog wel dat blijkt, tijdens de hele Oekraïne-crisis, dat de Europese Unie totaal machteloos is om ook maar iets te sturen, behalve dan enkele dolle liberalen. En dus wezenlijk helemaal onderworpen lijkt te zijn aan de V.S.A. en nu dus ook haar militairen gaat toestaan. Gelukkig komt er vanuit Duitsland nog zware kritiek op de Amerikaanse oorlogshandelingen en steekt men daar wel de hand uit naar Rusland.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Amerikaanse militairen naar Oost-Europa”

  1. Marleen Leonard

    De meeste mensen in de EU vragen niets liever dat hun land uitstapt in de EU, Behalve armoe en verval van de cultuur van de bewoners in het avondland heeft deze niets bijgedragen aan het welzijn. Nu al wordt er geprotesteerd in Amerika dat hun soldaten in Europa niets te zoeken hebben en dat eerst de EU hun soldaten moeten sturen aan het front. Poetin wordt bijna gezien als de verlosser van het kwade bij de gewone man. Vergeet niet dat er grote armoe in Amerika is en dat ze daar zitten met een pro Islamitische president. Alsook de Moskee bij ground zero nog steeds in de maag steekt van vele Amerikanen .En die Amerikanen zouden dan moeten vechten voor deze hun welzijn ? Want in de Westers landen zie je bijna niets anders meer dan Islamieten. Poetin had gezegd dat de Oekrainers die overstappen naar Rusland de nationaliteit kunnen verkrijgen. Blijkbaar heeft hij nooit aan zo’n succes gedacht want nu heeft hij de regels verstrengd en moet men de taal spreken maar hij heeft wel taalgangklassen opgericht. Als er oorlog komt zal men eerder Poetin verslaan door al het volk dat overloopt en dat dit hem fataal wordt

  2. De zionistische moord-robotten schieten in actie.

  3. Eindelijk wordt Amerika wakker.

Trending

%d bloggers liken dit: