Pedofielenvereniging Martijn verboden

pedoDe beruchte vereniging van pedofielen, handelend onder de naam Martijn, werd afgelopen vrijdag verboden door de Nederlandse Hoge Raad. Dat betekent dat de vereniging per heden is ontbonden. Het gerechtshof in Leeuwarden had eerder in hoger beroep het verbod op de pedofielenvereniging verworpen. Volgens het hof waren uitingen en gedragingen verwerpelijk, maar was er onvoldoende grond voor een verbod. Maar de Hoge Raad heeft deze uitspraak van vorig jaar aldus vernietigd.

Dat de Hoge Raad Martijn zou verbieden lag in de lijn der verwachting. De advocaat-generaal Vino Timmerman adviseerde de Hoge Raad vorige maand om Martijn te verbieden en te ontbinden. Zijn advies wordt in de meeste gevallen door de Raad overgenomen.

De argumentatie voor het verbod, door de Hoge Raad, is als volgend,

De Hoge Raad heeft geoordeeld dat de vereniging de gevaren van seksueel contact met jonge kinderen bagatelliseert, dergelijke contacten zelfs verheerlijkt en haar opvattingen ook propageert.

Bron: rechtspraak.nl

Vereniging Martijn werd opgericht in het jaar 1982, de oprichter van de club was zelf veroordeeld voor een zedendelict en wilde dit in verenigingsvorm trachten toch breder bespreekbaar te maken. Martijn was in de beginjaren een bloeiende vereniging, met op haar hoogtepunt 650 leden. De vereniging promootte vanaf de beginjaren seksuele relaties tussen minderjarigen en volwassen.

Doorheen de jaren kreeg de vereniging enkel tegenwerking van rechtse en nationalistische organisaties die de nodige acties organiseerden. Vanaf 2000, door een aantal zaken van kindermisbruik, kwam er echter een bredere maatschappelijke druk op het Openbaar Ministerie om ook dergelijke verengingen te gaan vervolgen.

One comment

  1. Putin heeft TERECHT Rutten verweten tijdens diens bezoek aan Rusland dat er (toen nog) in Holland zo iets bestond als een pedo-crapuleuze vereniging, terwijl Hollandse politiek-correcte geobsedeerden Putin’s attitude tegenover holebi-decadentie laakten ! Wat een arrogante pretentie van de Hollandse holebifielen. Wat is de volgende der politiek-correcte excessen, dat heterofielen zich genoopt zouden voelen om met homofielen te “huwen”(sic) om aan een rechtsgeding voor vermeende “discriminatie op basis van sexuele aberraties” te ontsnappen ?????

Comments are closed.