panamavermistEen ruime week na hun vermissing is er nog geen spoor van Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22). De vrouwen zouden vorige week dinsdag een wandeling maken rond Boquete, een dorpje in het westen van Panama, maar keerden niet terug naar hun gastgezin. Tijdens die wandeling is mogelijk iets gebeurd. Gisteren is door de hulpdiensten verder gezocht rond de Pianista Trail en nabijgelegen paden.

Ze zijn in Panama om Spaans te leren en les te geven aan basisschoolkinderen. En daarnaast ook nog om vrijwilligerswerk te doen. De opsporing was de eerste week in handen van vrijwilligers en lokale politie, maar wordt nu vooral het werk van de nationale politie en recherche. Het hoofd van de reddingsoperatie heeft laten weten dat het een moeilijke zoektocht is. Het gebied is slecht toegankelijk met veel hoogteverschillen. Ook de weersomstandigheden zijn er slecht.

Het zou niet gevaarlijk in de streek van Boquete. Onlangs verdwaalden twee Duitse toeristen in de bossen. Zij keerden de volgende dag terug, na overnacht te hebben bij een lokale inwoner. Toch heeft Panama zelf veel te maken met criminaliteit. In 2012 werden er 665 moorden gepleegd, blijkt uit cijfers van het Panama Crime and Safety Report. Het aantal verkrachtingen steeg van 809 in 2009 tot 1.100 in 2012.

Het komt de laatste jaren echter helaas steeds vaker voor dat Nederlanders in het buitenland verdwijnen, of erger nog helemaal niet meer terugkomen. Deze week werd bekend dat Pater Frans van der Lugt is omgekomen in Syrië.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: