Videoboodschap van Marine Le Pen op meeting VB in Brussel

marine-le-pen-fond-bleuVanavond vindt zoals eerder gezegd de meeting van Vlaams Belang Brussel plaats. In principe in theaterzaal Vaudeville, maar nu de PS-burgemeester van Brussel de boel wil laten verbieden, is een andere locatie goed mogelijk. Ondertussen maakt links zich vrolijk… omdat ze niet begrijpend kunnen lezen!

Voor de VB-meeting was immers de komst van Marine Le Pen aangekondigd. Door de sterke prestatie van het Front National, die nog lang zal nazinderen bij de ‘democraten’ der lage landen, heeft Le Pen echter een agendaprobleem. Geen enkel probleem, ze zal virtueel aanwezig zijn middels een videoboodschap.

Maar waar maken de linksen zich eigenlijk blij om? Het proletarisch verbond dacht dat Marine Le Pen een toespraak zou gaan houden vanavond in de Vaudeville, maar dat is nooit aangekondigd geweest. Teveel wiet smoren tijdens de schooluren kan je hersenen aantasten en dat is nu bewezen. Begrijpend lezen is dan ook een moeilijke opgave gebleken voor de tegenstanders van het Vlaams Belang. “Deelname van Marine Le Pen” is niet hetzelfde als “Toespraak door Marine Le Pen”.

meetingVBbrussel

Waarom overigens twee FN-leden laten spreken op een VB-meeting? Neen, Marine, als ze ging afkomen, zou een symbolisch hart onder de riem komen steken bij haar Vlaamse bondgenoten. Dat is wat anders als Wilders die door gezichtsverlies zijn staart intrekt en afzegt op een meeting waar hij wél als gastspreker werd aangekondigd. Met Wilders liepen we sowieso al niet hoog op. Een gemis was het dan ook niet die bewuste zondagmiddag in Antwerpen.

Neen, links vergist zich. Het VB krijgt nu zelf meer dan dat het gevraagd had: in plaats van enkel de aanwezigheid van Le Pen, krijgt het nu een videoboodschap. Vanaf het ogenblik dat we vernemen wat de exacte locatie is van de meeting vanavond, laten we het weten!

5 comments

  1. Gezichtsverlies van Wilders?
    Ik dacht ‘t niet hoor, hij zegt wat velen denken.

    Niet voor niets dat de hele zaal scandeerde; “Minder, minder, minder”, óók op die bewuste zondagmiddag in A’pen trouwens.

  2. Niettegenstaande het feit dat het AFF fier is op het feit dat ze de meeting van het VB heeft kunnen verhinderen (ze waren reeds zo zeker dat ze de uitspraak van de RvS als nul waarde beschouwden) heeft ze toch een knokploeg naar Brussel gezonden om de mensen die geïnteresseerd waren in de meeting in elkaar te slaan. Het ergerlijke is hierbij dat niettegenstaande er een betogingsverbod was zij toch ongemoeid enkele mensen in elkaar konden slaan.
    De schrijver van deze AFF column’s(sic) is steeds laffelijk naamloos. Toen hij een paar jaar geleden zich minachtend over de houdbaarheid van “rechts actueel” uitliet, stroomt nu de gal uit zijn lichaam omwille van het succes-verhaal. Misschien kan de redactie de naam van deze AFF’er of AFA’er kenbaar maken.

  3. Ai, ek wens ek kon in hierdie dae in Europa gewees het. Dit klink opwindend. Om na mense soos Marine le Pen, Flip Dewinter, Geert Wilders, en van hul partygenote te luister, moet fantasties wees. (Selfs al sou ek na geen toespraak kon luister nie, sal dit al die moeite werd wees om vir Marine le Pen, en haar ewe aantreklike dogter, te sien! Ha,ha,ha).

Comments are closed.