[OPROEP!] Geslaagde betoging voor zelfbeschikking: stuur je foto’s in!

betoging-vvbOp zondag 30 maart om 11 uur in het Jubelpark kwamen zo’n 10.000 Schotten, Catalanen, Basken, Zuid-Tirolers, Vlamingen en andere Europese volkeren in Brussel op straat in een betoging voor het recht op zelfbeschikking voor volkeren. De geplande manifestatie werd na tegenwerking door de stad Brussel omgevormd tot een betoging, maar het programma met optredens en toespraken werd bewaard. Aan de triomfboog in het Jubelpark werd door meer dan duizend mensen het woord ‘self determination’ gevormd.

De laffe manier waarop de PS en de belgicistische politieke klasse via vertragingsmanoeuvres, dure waarborgen en verboden het democratisch recht op betogen trachtten in te perken, heeft de vele duizenden betogers uit heel Europa allerminst tegenhouden. Integendeel: de opkomst was veel groter dan verwacht en illustreert dat democratie en vrijheid zelfs in de Europese hoofdstad Brussel niet vanzelfsprekend zijn. Daar gaat zelfbeschikking over en daarvoor kwamen wij op straat!

Naast de betoging loopt in heel Europa ook een petitie om de eis te ondersteunen. De stelling “Ik ondersteun het initiatief dat het zelfbeschikkingsrecht van de Europese volkeren binnen de Europese Unie erkend wil zien als een fundamenteel mensenrecht en wens dat de Europese instellingen alle Europese burgers en hun naties ondersteunen als ze dit recht wensen toe te passen.” kan nog tot eind mei worden onderschreven via www.zelfbeschikking.eu. Een miljoen handtekeningen zijn intussen in zicht en zullen aan de Europese Commissie worden voorgelegd om een debat over het recht op zelfbeschikking af te dwingen.

Dat de betoging en petitie voor zelfbeschikking niet met open armen worden onthaald door bepaalde landen, waaronder België, verwondert niet. Deze conservatieve houding ter onderdrukking van legitieme eisen van een aantal volkeren valt echter niet te rijmen met de democratische waarden en vrijheden die de Europese Unie pretendeert te vertegenwoordigen.

ICEC (International Commission of European Citizens) is opgericht om al de organisaties, instellingen en personen te verzamelen die dezelfde visie over een democratisch Europa delen. Het geeft vandaag de wil te kennen van miljoenen Europeanen om fundamentele beginselen zoals vrijheid, rechtvaardigheid, gelijkheid, zelfbeschikkingsrecht en vrede in Europa gerespecteerd te zien.

De Vlaamse Volksbeweging (VVB) hoopt als een van de drijvende krachten achter ICEC via de erkenning van het zelfbeschikkingsrecht der volkeren tot een onafhankelijk Vlaanderen te komen. Dat is nodig opdat Vlaanderen en Wallonië eindelijk een beleid op maat kunnen voeren. Voor Vlaanderen moet het toelaten om een welvarende toekomst veilig te stellen. Een toekomst die vandaag zwaar wordt gehypothekeerd door een slecht beleid dat als hoogste doel het behoud van een kunstmatig land en miljardentransfers heeft. Vlaanderen door een regering die niet eens een meerderheid in Vlaanderen heeft laten meesleuren in een Griekse tragedie, zou een heuse misdaad tegenover het Vlaamse volk zijn waarvoor de VVB vandaag wil waarschuwen.

Op 25 mei kiezen de Vlamingen voor hun toekomst en die van hun kinderen en kleinkinderen. We hopen dat ze zich niet langer laten misleiden door de mooie verhaaltjes en hele en halve leugens van het establishment. We hopen dat op 25 mei de Vlamingen massaal ‘Ja voor Vlaanderen’ zullen stemmen!

Rechts Actueel wil graag de mooiste foto’s op de webstek plaatsen. Zend dus je beste foto’s in en misschien ziet gans Vlaanderen ze via Rechts Actueel! Sturen naar: info@rechtsactueel.eu.

4 comments

  1. Jan Jambon ,is ei zo na aan een pak rammel ontsnapt na zijn ‘openbaringen’ op de linkse stasizender ,hij oreerde dat de Vlamingen geen onafhankelijkheid wilden maar confederalisme waarop een vriend de fles bier uit zijn handen sloeg en hem confronteerde met zijn idiote uitspraken ,de vijf man en een paardenkop van de NVA die aanwezig waren moeten hun bek houden over ALLE Vlamingen, nadienhebben wij in Antwerpennog een verhitte discussie gehad met enkele niveanen op het terras deze discussie is goed afgelopen dank zij onze stevige argumenten , de tweespalt kan niet duidelijker zijn jammer.

    1. De uitlatingen van Jambon waren schandalig. Hij kaapte zomaar eventjes een betoging voor onafhankelijkheid en maakte ze schatplichtig aan zijn eigen partijtje. En ja dat noem ik vanaf nu nog maar een partijTJE. Ze zijn de ware opvolgers van de V.U. geworden, en dan bedoel ik de V.U. van Schiltz. Des te electoraal sterker, des te ideologische zwakker ze worden, des te onbetrouwbaarder.

  2. Enkele dagen voor deze betoging stuurde de N-VA een persmededeling uit met ondermeer als tekst: “De N-VA is geen separatistische partij. Wij pleiten voor confederalisme. Separatisme is de karikatuur die men daar van maakt.”
    Wat bedoelen ze daarmee? Steunt ze de eis van deze betoging of niet?

Comments are closed.