Nadat bij de eerste stemronde voor de lokale verkiezingen in Frankrijk bleek dat het Front National kans maakte op veel stemmen, vond afgelopen zondag de tweede (en laatste) stemronde plaats en met interessante resultaten. Het draaide om burgemeesters te mogen leveren voor diverse steden en daarbij ook nog gemeenteraadsleden én verkozenen voor wat men noemt les intercommunalités.(voor grensoverschrijdende voorzieningen)

Het Front National deed in de tweede ronde nog mee in 328 gemeenten. Als gevolg van de uitslagen zijn er 1546 gemeenteraadsleden en 459 intercommunalités verkozen. Dat brengt de partij landelijk, gezien deze resultaten, voor op Europe Ecologie Les Verts (de Groenen), maar nog wel ruim achter extreemlinks. Hoewel de laatste wel duidelijk teruggaat in aantallen. De UMP is landelijk de grootste partij geworden, voor de PS.

Met de resultaten van afgelopen zondag, is het FN uiteindelijk bovenaan geëindigd in 12 gemeenten en levert dus ook daar de burgemeesters. Het gaat hier om;
Hénin-Beaumont, Fréjus, Beaucaire, Villers-Cotterêts, Cogolin, Le Pontet, Hayange, Le Luc,Camaret-sur-Aigues, Le Hamel en Mantes-la-Ville.
En als laatste de 7e sector (deelgemeente) van Marseille, wellicht wel het belangrijkste resultaat, want dat deel van de stad telt 150.000 inwoners.

Maar er zijn ook nog twee identitaire kandidaten verkozen. Voor la Ligue du Sud is Jacques Bompard wederom burgemeester van Orange geworden en Marie-Claude Bompard werd dit voor Bollène. In Béziers werd de bekende vrijdenker en journalist Robert Ménard de winnaar. Deze kieslijst werd mede ondersteund door het Front nationaal.

Zie hieronder op de afbeelding waar de bewuste steden zoal liggen.

Bron kaart; http://elections.lefigaro.fr/municipales-2014/2014/03/31/01052-20140331ARTFIG00068-le-fn-elu-dans-douze-villes-au-second-tour.php

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Het FN wint in 12 gemeenten”

  1. Wilfried Meerval

    Als reactie op deze democratische situatie hebben 2 Waalse gemeenten (Aarlen -> Hayange en Farciennes -> Beaucaire) de samenwerking met hun Franse zustergemeente opgezegd omdat er een FN-burgemeester aan het roer staat…

    1. Omzeggens dat ‘democratie’ iets is waar vooral diegenen die er steeds de mond van vol hebben het minste mee te maken hebben… Voor het overige een dikke proficiat aan het FN. Laat ons hopen dat de 14 gemeenten het stuk voor stuk doen zoals in Orange.

  2. Chapeau !!!

Trending

%d bloggers liken dit: