pim fortuynVolkert van der Graaf komt definitief vrij op 2 mei 2014 en daartegen worden geen procedures meer gestart. Dat is door de verantwoordelijke staatssecretaris Fred Teeven bekend gemaakt. Hij heeft 18 jaar cel gekregen voor de moord op Pim Fortuyn, waarvan hij 12 jaar heeft moeten uitzitten en dus nog 6 jaar onder voorwaarden in de samenleving moet verder gaan. Van der Graaf is reeds drie keer op proefverlof geweest en dat zou zonder problemen zijn verlopen.

Deze voorwaarden gaan wel hand in hand met de vraag hoe zijn terugkeer in de samenleving gaat verlopen. Hij moet zich wekelijks melden bij de reclassering. Hij moet zich onder behandeling van een psychiater stellen en mag hij niet in de plaatsen Hilversum, Rotterdam, Den Haag komen. Om die gebiedsverboden te handhaven krijgt hij elektronisch toezicht via een enkelband. Verder mag hij geen contact opnemen met nabestaanden en hij mag ook niet praten met de media. Ook wordt hij verplicht begeleid door een psycholoog of psychiater.

De reden om zijn invrijheidstelling aan voorwaarden te verbinden is om het risico van herhaling zoveel mogelijk te beperken. Teeven liet ook weten dat er consequenties aan worden verbonden als de voorwaarden niet worden nageleefd. Die consequenties kunnen dan uiteenlopen van een waarschuwing tot het herroepen van de invrijheidstelling. Volgens de staatssecretaris heeft het Openbaar Ministerie bij de beoordeling extra gelet op de grote ernst, het politieke karakter en de impact van het misdrijf dat Van der Graaf heeft gepleegd.

De familie en de chauffeur van Fortuyn zijn van tevoren over de voorwaardelijke vrijlating geïnformeerd. Ze hebben het altijd aangevochten dat van der Graaf eerder vrij kon komen. De broer van Pim Fortuyn, Simon Fortuyn, heeft al aangekondigd dat er demonstratie gaat komen tegen de vrijlating. Het is nog onbekend waar en wanneer deze plaats gaat vinden.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Moordenaar Pim Fortuyn vrij op 2 mei”

  1. Hoe lang zou hij in verticale toestand blijven, iemand enig idee ??????

  2. Zou boontje nu om zijn “blauwe boon” loontje komen ? Zou het loontje al gereed liggen ?
    Afwachte met oordoppen, tegen de geluidsoverlast

  3. Als een rechtse extremist een links-liberale minister had afgeknald; zou deze dan ook zo snel vrijkomen?

  4. Als ze diene vuile rotzak vrijlaten hoop ik dat hij niet lang zal rondlopen !

Trending

%d bloggers liken dit: