30 maart: manifestatie toegelaten, tentendorp door PS geboycot

30-maart

De onafhankelijkheidsmanifestatie ‘Ja voor Vlaanderen!’, waar Bart De Valck afgelopen zondag op sublieme wijze nog een oproep voor deed op het Vlaams Nationaal Zangfeest, mag dan wel plaatsvinden in het Jubelpark, de problemen met Brussels PS-burgeeester Mayeur zijn daarmee nog lang niet van de baan.

Persmededeling VVB: “Op zondag 30 maart om 11 uur is een grote manifestatie voor het zelfbeschikkingsrecht der volkeren gepland in het Jubelpark in Brussel. Catalanen, Schotten en andere Europese volkeren komen die dag naar Vlaanderen afgezakt om samen met de Vlamingen ‘JA!’ te zeggen voor zelfbeschikking en onafhankelijkheid. Verschillende Europese volkeren voeren immers campagne met YES, SI of JA in de aanloop naar referenda of verkiezingen.

Nadat vorige week duidelijk was geworden dat tijdige toelating hoogst twijfelachtig was en we dit bekendmaakten, liet minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) afgelopen donderdag in de Kamer weten dat toelating zou worden verleend.

Vandaag blijkt dat de Brusselse politici de trukendoos (die we al kennen van het BHV-dossier) opnieuw bovenhalen, namelijk een opeenvolging van procedures met vertragingsmanoeuvres tot de termijn is verstreken. Na de ‘politieke’ goedkeuring, die nog altijd niet in onze brievenbus belandde, moet een toelating van de milieudienst worden bekomen. Deze aanvraag kan zonder de eerste toelating niet worden ingediend en bovendien worden een aantal onhaalbare eisen gesteld, zodat we vandaag kunnen stellen dat voor de VVB de termijn om de manifestatie te organiseren, is overschreden.

Hoe dan ook, de YES-Beweging laat zich niet tegenhouden en zal zoals eerder aangekondigd op 30 maart massaal in Brussel aanwezig zijn, niet voor een bijeenkomst in het Jubelpark maar voor een betoging voor het zelfbeschikkingsrecht der volkeren en Vlaamse onafhankelijkheid!

Afspraak dus om 11 uur in het Jubelpark in Brussel. Bussen vanuit heel Vlaanderen, vliegtuigen vanuit heel Europa!”

One comment

  1. Vandaag 24.03.14 op twitter N VA “zijn geen separatistische partij, maar voor confederalisme”. Hiermee zien ze af van hun partijprogramma nr.1 “onafhankelijk Vlaanderen”. Kiezer doe nu je ogen open : kies voor de enige onafhankelijkheidspartij. Nu reeds teleurgestelde reacties van hun bedrogen aanhangers. Misschien zullen ze de zoveelste rechtzetting doen om zand in de ogen te strooien tot 25 mei 2014.

Comments are closed.