bankstersDe ‘Nederlandse’ bank ING heeft grote plannen, namelijk om de betaalgegevens van haar klanten inzichtelijk te maken voor andere bedrijven. Dat heeft als achtergrond dat deze bedrijven dan gericht kunnen adverteren bij klanten. ING ziet het als een nieuwe manier om geld te verdienen. Uit een kleine peiling blijkt dat een derde van de ING-klanten al overweegt op te stappen na dit nieuws.

Een bank heeft de beschikking over talloze gegevens van klanten. Van de dagelijkse geldtransacties tot grotere uitgaven als vakanties, hypotheken en huurbetalingen. Men wil volgens de voorlopige plannen hiermee een profiel van de klant opmaken. Men zal voor het gebruiken van dergelijke gegevens uiteraard wel toestemming nodig hebben van de klanten van de bank.

Tijdens de kredietcrisis, begonnen in 2008, bleek dat ook ING haar balans vol had staan met allerlei waardeloze hypotheekleningen. Het gevolg was in eerste instantie grote verliezen, maar later moest ook de Nederlandse staat flinke financiële injecties geven, opdat de bank niet om zo vallen. Op 19 oktober 2008 maakte de ING Groep gebruik van de regeling met een kapitaalinjectie van € 10 miljard belastinggeld.

De Consumentenbond en het College Bescherming Persoonsgegevens riepen direct na het verschijnen van de plannen op om deze te schrappen. Het zou volgens beide de privacy van burgers in gevaar brengen. De Authoriteit Financiële Marken (AFM) onderzoekt of het strijdig is met de wet en liet weten dat dit niet de werkzaamheden van een bank zouden moeten zijn. Ook de Nederlandsche Bank maakt zich zorgen over de privacy.

Het is nu afwachten wat er vanuit de partijpolitiek aan maatregelen gaan komen en of dit niet in strijd is met de bestaande wetgeving.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Banksters van ING zoeken nieuwe grenzen op”

  1. Dit was dus het proefballonetje. Maar goed, een derde tegen dan is dus twee derde voor, zo simpel rekenen deze banksters.

    Maar de geest is uit de fles, tot ziens in betere tijden.

Trending

%d bloggers liken dit: