Verkiezingen in Noord-Korea, weinig verrassingen

N. Korean leader inspects artillery firing drillIn Noord-Korea, het bevriende land en voorbeeld van PVDA+, werden gisteren voor het eerst sinds de aanstelling van Kim Jong-un verkiezingen gehouden. Het bewijs dat het communistische land wel degelijk een democratie is. Of toch niet?

Socialisme en democratie, dat is zoals water en vuur: het gaat niet samen. Kim Jong-un werd dan ook verrassend verkozen met 100% van de stemmen. Ook alle zetelende parlementsleden werden terug verkozen. Er is toch één verschil na de uitslag. Kim is niet enkel Grote Smurf van de strijdkrachten en van de Nationale Defensiecommissie, neen, voortaan is hij ook democratisch verkozen volksvertegenwoordiger.

Hoe gingen naar verluidt de verkiezingen in haar werk? Wel, vanzelfsprekend bestaat er – zoals in elk ondemocratisch land – kiesplicht in plaats van kiesrecht. Daarenboven, om het democratische schijnvertoon wat aan te dikken, was er de mogelijkheid om tegen te stemmen… al was er voor die tegenstem blijkbaar een apart kieshokje voorzien. Maar kom, Noord-Korea kan weer verder en daar gaat het tenslotte toch om in de politiek, nietwaar?

5 comments

  1. Ook in België bestaat nog steeds de wettelijke kiesplicht. Betekent dit dan dat België een ondemocratisch land is?

    1. Dat heeft u goed gezien. België is een particratie, geen democratie.

        1. Een LOBBYcratie , waar lobbies met beide voorarmen op de democratie zijn gaan leunen zodat onze oorspronkelijke Vrijheid van Meningsuiting, zoals door voorouders oorspronkelijk in de Belzeikse Constitutie gebeiteld, inmiddels op anorexia bervosa diëet werd gesteld en degenereerde tot een politiek-correcte ultra light versie.

  2. Het enige wat de PVDA+ vindt; is dat de media nog te weinig aandacht aan haar schenkt. De vele columns die hun partijvoorzitter (en aanhangers) mag en mocht slijten in de media in vergelijking met de weerkerende weigering van die media om rechtzettingen van het VB op te nemen en zelfs ostentatief weigert hun naam te vermelden tijdens hun vele parlementaire tussenkomsten wijzen er in tegendeel op dat hun links allegaartje door enkele mei’68 dementerenden over het paard wordt getild.

Comments are closed.