Het islamitisch onderwijs in Nederland blijft problemen ondervinden. Veel islamitische basisscholen worden door de schoolinspectie als ‘zeer zwak’ tot ‘zwak’ bestempeld. Er waren twee middelbare scholen. In december 2006 blijkt uit een onderzoek van dagblad Trouw dat het Islamitisch College Amsterdam het slechtst scoort van alle middelbare scholen in Nederland, met het cijfer 3,3. Het onderwijs is volgens het onderzoek niet goed en de school werkt integratie tegen. De gemeente Amsterdam trok de subsidie in en de school werd gesloten. Het Ibn Ghaldoun College had lering getrokken uit de reden voor sluiting van de evenknie in Amsterdam. Er moest iets gedaan worden om de cijfers op te krikken. Het werd vanaf dan toegestaan om de cijfers handmatig op te hogen. Wie niet mee werkte werd geïntimideerd door de polder taliban. De centrale examens lagen voor het grijpen om het helemaal gemakkelijk te maken. De VWO afdeling ging van een van de zwakste in Nederland naar een van de beste. En die verandering ontstond in 1 jaar. De schoolinspectie klapte de handen blauw.. Meldingen van ex leraren werden terzijde gelegd. De enige overblijvende islamitische middelbare school, het Ibn Ghaldoun te Rotterdam, moest de deuren sluiten medio 2013.

De Islamitische Universiteit Rotterdam (IUR) werd iets meer dan tien jaar geleden onder een dekmantel opgezet in het hart van onze havenstad. Oorspronkelijk was de doelstelling om imams op te leiden voor de Nederlandse islamisten. Zodoende zou het invliegen van imams uit Marokko, Turkije en Saoedi Arabië niet meer nodig zijn. Imams zouden zodoende een uitleg geven van de koran doorspekt met Nederlandse normen en waarden. Maar ook deze multiculturele droom is voorbij. De rector  Ahmet Akgündüz voelt zich al jaren gesteund door Turkije onder leiding van Erdogan en vertolkt dan ook de mening van zijn broodheer.

Zo doet hij geregeld uitspraken die niet passen in een samenleving zoals wij die hebben in Nederland en Vlaanderen. Homofielen mogen conform de sharia ter dood worden gebracht. Minderheden (in Turkije) moeten onderdrukt worden. Hij doelt hiermee op de Alevieten, een afsplitsing binnen islam. Protesten tegen de Turkse regering moeten met harde hand de kop ingedrukt worden. En dit is slechts een bloemlezing van de uitspraken. Dit zijn de normen en waarden die deze universiteit mee geeft aan de komende imams in Nederland.

Langzaamaan wordt de politiek in Nederland wakker. Er gaan stemmen op om de accreditatie in te trekken vanuit het ministerie van Onderwijs. Dit zou er voor zorgen dat de liggende subsidie aanvragen niet meer gehonoreerd hoeven te worden. De rode lijn in het verhaal is dat het allemaal heel langzaam gaat. Eigenlijk net zoals met het Ibn Ghaldoun College..

Afgelopen nacht verlegde de buitenparlementaire actiegroep het Identitair Verzet de  aandacht van de waan van de dag weer naar deze universiteit. Onbekende activisten deden wat de politiek al veel eerder had moeten doen: De Islamitische Universiteit werd ‘gesloten’ met een ketting en een groot hangslot op de voordeur. Een beproefde methode, eerder wist deze organisatie via deze weg de fraude bij het Ibn Ghaldoun aan te kaarten in de media.

rdamuni

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Rotterdamse madrassa ‘gesloten’ wegens extremisme”

  1. Vlaanderen ook niet.

  2. Goed zo ! Holland is immers geen kolonie van Saoudie-Arabie !

Trending

%d