Taalverdediging over vreemde talen bij gemeenteraadsverkiezingen 2014

taalverdediging
Mij valt het gebruik van buitenlandse talen in de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 erg op, het lijkt veel meer voor te komen dan dit in voorgaande jaren het geval was. Turks in de gemeente Berkelland in Gelderland, een engelstalige campagne in Tilburg en nog eens in het Turks in Den Haag.

Het is een kleine greep aan de buitenlandse talen die de verkiezingscampagne 2014 voor de gemeenteraden ontsieren. Engels, Turks en Arabisch zijn zo talen die ik hier en daar voorbij heb zien komen. Ik belde daarom eens met Jan Heitmeier, activist bij de Stichting Taalverdediging, een organisatie die zich sterk maakt voor de Nederlandse taal, om te bekijken hoe zij deze nare ontwikkeling zien.

3 comments

  1. Ja want Holland is een onafhankelijke staat en GEEN Turkse kolonie met Istambuldam als metropool.

Comments are closed.