betoging-nsv-2014“Hij kan het toch!” Die boodschap probeerde de Belgische media ons het voorbije jaar met geweld op te dringen over de gloednieuwe koning Philippe. Nu is het natuurlijk hard om deze arme jongen persoonlijk aan te vallen, maar iedereen weet dat hij niet over de competenties beschikt om een land te leiden.

Deze misstand is echter een logisch gevolg van het instituut van de monarchie, dat fundamenteel ondemocratisch is in al haar facetten. In een democratie is het immers van zelfsprekend dat iedere machthebber afhankelijk is van de wil van het volk. Zo kan het volk over haar eigen lot beslissen. Een koning daarentegen onttrekt zijn macht – die in de Belgische context absoluut niet te onderschatten valt – volledig aan zijn afkomst.

Daarnaast druist het feit dat hij hoofd van de uitvoerende én lid van de wetgevende macht is volledig in tegen de scheiding der machten. Naast ondemocratische karakter heeft “onze” monarchie totaal geen voeling met de meerderheid van het volk waarop ze parasiteert en wiens taal ze zelfs niet machtig is. En wanneer de gewone man lijdt onder de crisis, klaagt het koningshuis dat ze hun jacht en Ferrari niet meer kunnen onderhouden.

Voor de NSV! is het duidelijk: de Belgische monarchie hoort in deze tijd niet meer thuis. Wij kiezen op 20 maart onomwonden voor de toekomst, voor de Vlaamse Republiek. U toch ook?

NSV!-betoging 2014
20 maart – 20 uur
Stadswaag – Antwerpen

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

8 reacties op “[NSV!] Geen tronen blijven staan!”

 1. In de tijd dat de dieren nog spraken waren er heksen, kabouters, feeën, koningen etc… Nu zijn er in een ECHTE democratie, democratisch verkozen presidenten.

 2. En niet te vergeten het manneke is lid van de Bilderberg groep en nog andere N.
  W.O organisaties die hem maar al te graag opvoeren om hun macht te bestendigen ,en die zelfs uit te breiden !
  Zijn wereld “missies” dienen niet om ons beter te maken maar de ooo.ooo1 % superrijken nog rijker te maken
  Houzee !

 3. “Nu is het natuurlijk hard om deze arme jongen persoonlijk aan te vallen, maar iedereen weet dat hij niet over de competenties beschikt om een land te leiden.

  Deze misstand is echter een logisch gevolg van het instituut van de monarchie, dat fundamenteel ondemocratisch is”

  Een competente monarch is dus onmogelijk? Is er dus volgens de schrijver van dit artikel nooit een koning, keizer, prins, hertog, graaf… geweest die een bekwaam staatshoofd was?

  1. Ja , in ELK sprookje wel daarom is het slechts een vertelsel, een verhaal. . Ook op het schilderij “de Koning drinkt van Jacob Jordaens, omdat de koning toen beschonken was vermits nuchter een onbekwaam staatshoofd. Bokasse was geen koning , maar nog “beter”(sic) een koning-in-het kwadraat, een echte neger-keizer en die was wel zo “bekwaam” om kannibalistisch te smullen, de lekkerbek !

  2. Wat voor koning je hebt is in feite een soort van lotterij. Dat kan een brilliante leider zijn of een absolute onbenul. Wij hebben de tweede soort, en dat is inderdaad een rechtstreeks gevolg van het feit dat de koning zich niet hoeft te bewijzen.

 4. Good luck, maar ik kies onomwonden en met volle overtuiging voor de ondemocratische monarchie. Of ze nu Vlaams, Belgisch, of Heel – Nederlands is, zal mij een zorg wezen. Ik geloof in de voordelen van geboorte en voorbereiding en ik ben tegen de macht van het getal. Twintig domkoppen moeten voor mij niet meer te zeggen hebben dan vijf mensen die weten waarover het gaat.

  1. Ja ja, dat zal wel……De koninklijke textielsoort waaruit de wieg gemaakt is , zorgt er immers voor dat de toekomstige baby voldoende gevitaminiseerd wordt met de nodige dosis vitamine K zodat hij later een volwaardige koning zou kunnen worden. “En toen kwam er een varken met een lange snuit en het vertelselke is uit”

  2. En Philippe is één van die “mensen die weten waarover het gaat”?

   Grappig. Maar nu even serieus…

Trending

%d bloggers liken dit: