Bezoek aan extreem-linkse tentoonstelling, waag vandaag nog je kans!

akDeze week is het volgens een aantal verstarde koppigaarden die heimwee hebben naar de Tweede Wereldoorlog de ‘Week tegen racisme en fascisme’. De extreem-linkse broertjes Comac en AK (Anarchistisch Kollektief), beiden gehuisvest in Gent, gebruiken voor deze zelf uitgevonden gelegenheid de gebouwen van de Gentse universiteit. Lezingen en tentoonstellingen wisselen elkaar af.

Zowat de ganse schare zelfverklaarde democraten neemt deel aan deze week van zelfmasturbatie. Het meest in het oog springende is wel de tentoonstelling onder de noemer ‘De laarzen van de leeuw’. Naar eigen zeggen verzamelt deze expositie “(kranten)artikels, foto’s en andere over de geschiedenis van extreemrechts in Vlaanderen sinds de jaren ’70 en de antifascistische reactie erop.”

Eén van de mogelijk plaatsen waar een affiche van Comac zich beter thuis voelt dan aan een plakbord van de Gentse universiteit.
Eén van de mogelijk plaatsen waar een affiche van Comac zich beter thuis voelt dan aan een plakbord van de Gentse universiteit.

Wanneer we de tentoonstelling doorwandelden (niet iedereen werd herkend en daarom geweigerd beste Comac- en AK-vrienden, ref. KVHV’ers die de toegang werden ontzegd) viel ons vooral de verheerlijking van het eigen geweld op. Links is nogal snel in shock wanneer rechtse rakkers hun democratische rechten opeisen en betogen voor het behoud van datgene waar onze voorouders voor gestreden hebben, maar wanneer extreem-linksen als tegenreactie de boel kort en klein slagen, dan gaat ze uit hun dak van vreugde. Geweld versus democratisch betoog… we schreven er al verschillende keren over en geraken stilaan de tel kwijt.

In feite kan je stellen dat links een tentoonstelling heeft georganiseerd om het eigen falen toe te lichten. Ondanks al hun intimidaties, geweld, vandalisme en bedreigingen aan zaaluitbaters die een rechtse of nationalistische vereniging toelieten, stellen we vast dat hun strijd tevergeefs is geweest. In Gent bijvoorbeeld bestaan al hun ‘vijanden’ nog steeds en sommigen zijn zelfs sterker dan ooit. NSV!-Gent is nog niet van de kaart geveegd, het Vlaams Belang heeft er een secretariaat en speelt nog steeds mee met drie gemeenteraadsleden, Voorpost Gent is één van de actievere afdelingen en tot slot is de Gentse KVHV-afdeling hét voorbeeld voor elke nationalistische studentenvereniging: een gigantische en gemotiveerde afdeling, een eigen studentenhuis én welkom in elke zichzelf respecterende studentenkroeg in de Gentse studentenbuurt.

De expositie ‘De laarzen van de leeuw’ vindt plaats woensdag en donderdag, telkens van 10-20 u in lokaal 0.28 in de Blandijn.” Zo, dan kan je vandaag nog gerust even naar Gent afzakken! Doe ze onze groeten.

Verheerlijking van geweld, één van de rode draden doorheen de tentoonstelling.
Verheerlijking van geweld, één van de rode draden doorheen de tentoonstelling.

Extreem-links kan warm en koud tegelijkertijd blazen over ‘extreem-rechts’ in Vlaanderen, het maakt weinig indruk. Een groter probleem zijn de media die dan weer wel succesvol geïnfiltreerd zijn door de linkse minderheid. Zo mocht Manuela Van Werde van het Klara-programma Espresso ondervinden wat het geeft wanneer je kiest voor een plaats op de N-VA-lijst. Ze nam de eer voor zichzelf om op te stappen bij de VRT, want haar collega’s lieten niet weinig subtiel verstaan het niet met haar keuze voor centrum-rechts eens te zijn. Manuela Van Werde was nochtans een vaste waarde.

Een ander voorbeeld van de linksheid van de media vinden we vandaag terug bij de Standaard. Aan een foto waarop te zien is hoe de Bellewaerde-mascotte het ‘quenelle’-gebaar (lees meer) maakte, wijdden ze deze ochtend een gans artikel. Zonder verpinken en niet gehinderd door enige voorkennis noemt de Standaard het een “omgekeerde Hitlergroet”. Je zou denken dat het komkommertijd is.

Iedereen nazi denken ze bij de Standaard. "De quenelle is een omgekeerde Hitlergroet," aldus deze krant.
Iedereen nazi denken ze bij de Standaard. “De quenelle is een omgekeerde Hitlergroet,” aldus deze krant.

One comment

  1. Een tentoonstelling waar men bezoekers weigert (sic)?! Nog nooit eerder gehoord!Zoiets kan alleen een EXTREEM-LINKSE primeur zijn, gelet op de buitengewone tolerantie en openheid voor verscheidenheid en vrije meningsvorming van deze mensen (lees: gespuis)..

Comments are closed.