Pedofiel mag in Leiden blijven wonen

pedo_benno_lDe burgemeester van Leiden, Henri Lenferink (PVDA) heeft besloten dat de veroordeelde pedofiel Benno L. in Leiden mag blijven wonen. Vorige week werd in het NRC Handelsblad uit de doeken gedaan dat Benno L zich in Leiden bevond, dat was onder de inwoners van de stad niet bekend, waarop een woedende menigte in de straat van Benno L. samenkwam. De Burgemeester besloot toen halsoverkop uitleg te komen geven en opnieuw over de situatie van de pedofiel na te gaan denken. Dat heeft hij gedaan en volgens hem is de man wegsturen uit Leiden geen goed antwoord op dit maatschappelijke vraagstuk.

Benno L. heeft zich in zijn functie als zwemleraar aan tientallen zwakbegaafde jonge kinderen vergrepen. Hij is daarvoor tot een celstraf van zes jaar veroordeeld en is eind 2013 vrij gekomen. Snel nadat de man vrijkwam, verklaarde de officier van justitie Benno L. in strijd met afgesproken voorwaarden geen openheid gaf over het vinden van werk, de huisregels van zijn eerdere woonplek (Oostrum) heeft overtreden en naar Duitsland wilde gaan. Na twee officiële waarschuwingen was hij bovendien een aantal uren kwijt en onbereikbaar, omdat zijn enkelband niet werkte.

L. kon hierna nergens een plek vinden waar hij mocht wonen, in de Limburgse dorpen Venray en Kerkrade werd hij onder druk van inwoners niet toegelaten. Daarop werd hij in het geheim door de gemeente Leiden wel van een woning voorzien. Het is echter te betwijfelen of met deze man afspraken valt te maken en de ontstane onrust in de Leidse buurt is dus ook niet onlogisch.

Er staan al diverse berichten op de sociale media dat er de komende tijd demonstraties in de stad zelf en voor het gemeentehuis gaan plaatsvinden, want het is inmiddels wel duidelijk dat veel inwoners van Leiden anders over dit maatschappelijke vraagstuk denken dan de eigen Burgemeester.

One comment

  1. Ja, zolang de Leidse bevolking maar mag weten WAAR hij juist in hun stad woont…….

Comments are closed.