Links en geweld… nog maar eens!

rellen rennesOp 8 februari toonde de linkse beweging zich nog maar eens van haar beste kant, dit keer in Noord-Frankrijk. Het aantal gewelddaden is ondertussen niet meer bij te houden en was het nu nog tegen rechtstreekse rivalen, extreem-rechtse hooligans of zo, dan zou je nog kunnen zeggen “ja, maar”.

Toen het Franse Front National (FN) begin februari in Rennes een bijeenkomst hield, om hun partijprogramma voor de Europese verkiezingen van 25 mei kenbaar te maken, vonden gemaskerde linkse leeglopers het nodig om een mars tegen het FN te organiseren. Nu goed, democratie is er voor iedereen, dus tegen zo’n mars op zich kunnen we niet veel hebben. Wel ontstaat er een probleem wanneer deze halve hooligans het nodig vinden om zonder reden de ordediensten van de politie aan te vallen. Wanneer er dan het besef komt dat de FN-bijeenkomst niet bereikt kan worden en je het nodig vindt om lokale winkels te vandaliseren, auto’s in brand te steken en daarenboven onschuldige burgers lastig te vallen en uit te schelden, dan ga je meer dan één brug te ver.

Dat is alvast de overtuiging van het gezond verstand. Wie duidelijk niet over dat gezond verstand beschikken zijn Martin Smith en Tash Shifrin. De eerste is een verkrachter en een voormalige belangrijke pion van het gewelddadige Britse antifascistische Unite Against Fascism, de tweede is een voormalige journaliste van de Britse krant The Guardian, die momenteel schrijft voor het blaadje van de extreem-linkse en Trotskistische Socialist Workers Party. Zij verklaarden na afloop van de hierboven beschreven gewelddadige excessen in Rennes dat ze de gewelddadige acties toejuichen: “The Rennes antifascists have shown how to expose and outnumber the FN – and given Le Pen something to worry about.”

De linkse beweging en geweld… we schreven het al zo dikwijls. Aanschouw hun “democratisch verantwoorde en verdraagzame boodschap”:

3 comments

  1. Hoe groot zou het percentage “jongeren” (ge weet wel) onder hen zijn ?????

  2. Ziehier de toekomstige hoofdredacteurs en journalisten van de openbare media. Blijkbaar zijn hun frontstrepen nodig om aan een openbare gerespecteerde functie te komen.

  3. Zoals steeds gemaskerd ,en met voorbedachtheid gewapend mat projectielen is deze werkloze
    gedrogeerde profiteurs bende er op uit om te NEMEN ,wat ze niet kunnen kopen ,en de boel te vernielen ,dat krijg je met linkse maffia regeringen niet verlegen voor hoererij op grote schaal

Comments are closed.