5 Fantastische Fatwa’s

bijlerenVrijdag is die dag van de werkweek waar de productiviteitscurve een intense samenwerking aangaat met de zwaartekracht. Men voelt zich op vrijdag een beetje ambtenaar en de ambtenaren zijn helemaal ambetantenaren. RechtsActueel brengt u echter redding! Fleur de middagpauze op met deze weetjes en voor u het weet bent u het genie van het kantoor!

5 Fantastische Fatwa’s

U kent ze wel, de religie van de vrede. Een wereldvisie gesticht door de Profeet Mohammed, we zullen hem hierna Promo noemen voor het gemak, met humor die ooit zijn mannen om te lachen kamelenpis liet drinken (dit is geen verzinsel, lees maar na in de koran die elk decennium wel eens gratis of goedkoop bij een krant zit). In de traditie van grappen en grollen hebben zijn aanhangers zich niet laten doen. Vijf van de meest fantastische fatwa’s (religieuze verordeningen) vindt u hieronder:

5. Klinken op de gezondheid van Promo

De Promo was niet zomaar de gemiddelde profeet. Tussen het afslachten van ongelovigen en het ter plaatse bedenken van zijn religie (de fanfiction onder de monotheïsmes) moest hij zich ook eens ontdoen van een teveel aan vocht. Blijkbaar moeten ze daar in Mekka nog een grote voorraad hebben staan want dat spul is ronduit goddelijk volgens een fatwa van Ali Gomaa. Promo zelf beweerde nooit dat hij goddelijk was, maar over zijn urine valt dat volgens de Grootmoefti van Egypte Ali Gomaa wel te zeggen. Het drinken van de urine van Promo is een grote zegen. Dacht onze Ali Gomaa een handeltje te beginnen in flessen pis?

Wij nemen aan dat het geen succes was want nadat de halve islamitische wereld een diepe zucht liet of eens goed lachte (wat wel eens zeldzaam durft zijn), zei onze Grootmoefti dat het zijn “persoonlijke mening” was. Ieder zijn mening uiteraard.

4. Meer borstvoeding = minder spanning

Wij weten wat u denkt bij het lezen van de titel en u bent maar gedeeltelijk juist. Er zijn inderdaad genoeg islamitische landen waar vrouwen aanwezig zijn op de werkvloer. Soms durft dat wel eens leiden tot seksuele spanning, wat niet zozeer te maken heeft met moslims want in het hindoeïstische Indië zijn ze nog een pak erger, die tot erger kan leiden. Hoe lost men dit op? Jawel…

Het departement dat de haddit (verhalen over het leven van Promo) van Al-Azhar (een universiteit in Egypte, gespecialiseerd in religieuze opleidingen) had tot 2009 de imam Ezzat Attiya in dienst. Hij kende het probleem van seksuele spanning op de werkvloer goed en koos voor de beste oplossing. In een fatwa stelde hij voor de man vijf keur te laten zuigen aan de borsten van de vrouw waardoor hij de vrouw als zijn mama zal bekijken en daarom geen seks meer zal wensen met haar. Pas bekomen van de urine-fatwa besloot de islamitische geestelijkheid in Egypte om deze man zeer snel zijn ontslag te geven en vriendelijk te vragen voortaan gewoon te zwijgen.

3. Meer plassen, minder praten

Opnieuw belanden we in Egypte waar men bij Al-Azhar volgens onze vermoedens een departement religieuze komedie kan oprichten. Sjeik al-Turayri vaardigde daar de fatwa uit dat een religieus verbod uitvaardigde op spreken tijdens het plassen. Hij haalde daarbij het citaat van Promo aan: “Twee mannen mogen zich niet gaan ontlasten, hun private delen ontbloten en met elkaar spreken daarbij. Allah wenst dat niet”. Hij kon wel niet aanduiden waar in de haddit of de koran dat citaat stond, maar dat was voor hem niet van primair belang.

2. Penisfruit

Een vrouw mag geen fruit eten dat eruit ziet als het geheel of een onderdeel van de mannelijke geslachtsdelen. Deze “duivelsgroenten” (wij verzinnen dit hier helaas allemaal niet) zou vrouwen leiden tot verachtelijke onzedige fantasieën.  Verder commentaar niet nodig menen we.

1. Geesten eten mag, christelijke snoep niet

In de islamitische religie is er sprake van jinn, een soort geesten. Het Nederlands kent het daaraan verbonden woord genie, maar de Engelse taal heeft de betekenis ervan behouden met genie. Het is een geest die goed of slecht kan zijn en die wij vooral kennen als de grote blauw geest uit de lamp van Alladin. Pech voor de geest, want je mag hem gerust opeten volgens Egyptisch imam al-Zoghbi.

Waag het echter niet om Samboesak te eten! Dit is een snack bestaande uit kaas en/of vlees en/of groenten. U hebt het uiteraard al direct door, dat is duidelijk een verwijzing naar de Goddelijke Drievuldigheid en dus een manier van de katholieken om de moslims te bekeren. De liefde van de man gaat immers door de maag, nietwaar?

Extra: reizen naar Mars is verboden

In de Verenigde Arabische Emiraten heeft de Algemene Autoriteit van Islamitische Zaken bekendgemaakt dat reizen naar Mars verboden is door de islam. De islam verbiedt zelfmoord in alle gevallen, vandaar dat men nooit een islamitische zelfmoordterrorist zal vinden, en op Mars gaan rondwandelen leidt tot uw dood. Bewust op Mars rondwandelen is dus zelfmoord. De radicale wahhabieten dat ze zijn, grijpen ze terug op de soera in de Koran 4/29 die stelt dat men niemand mag doden, ook zichzelf niet.

Sinds de oprichting van de Autoriteit in 2008 hebben ze reeds twee miljoen fatwa’s uitgevaardigd in enkel de Verenigde Arabische Emiraten. Blij dat zij tussendoor de tijd hebben gevonden om deze dringende kwestie aan te kaarten. Positief dat zij inzitten met ons welzijn terwijl de Katholieke Kerk ondertussen de zeer ongoddelijke visie aanhangt dat ruimtevaart moet aangemoedigd worden. Ongetwijfeld dat de Kerk op Mars fabrieken zal oprichten om Samboesak te fabriceren!

Tot zover deze weetjes. Bij leven en welzijn, tot volgende week vrijdag.

5 comments

    1. Ja want Marsmannekens eten varkensgebraad met biersaus.

    2. Ja want Marsmannekens eten varkensgebraad met een pint bier erbij !

  1. Zou zoets niet passen in het kader van een Internationale Dag van de Idioterie?

Comments are closed.