[MUZIEK] Nieuwe cd Sacha Korn – Funkenflug, Duitse nationalistische kwaliteitsrock

sacha korn funkenflugIn november van vorig jaar stelden we u de Duitse zanger Sacha Korn voor. We schreven dat een nieuw album in de maak was en dat derde album onder eigen naam (het vijfde in totaal) ligt nu bij de redactie.

Het album kreeg de titel ‘Funkenflug‘ mee wat letterlijk vertaald ‘vonkenvlucht‘ wil zeggen. Sacha zingt in het lied over de achteruitgang van het Duitse volk en de bijna wanhoop van de Duitse jongeren die nog in tradities, identiteit en zelfbehoud geloven. Hij droomt van een vonk die het Duitse vuur terug doet branden.

De ganse cd ademt dit soort terechte bekommernissen. Onze favoriet is het lied ‘90 Millionen‘. Hierin klaagt Sacha Korn de zogenaamde Duitse ‘democratie’ aan die geleid heeft tot de ondergang van wat ooit een sterke en rijke natie was. “Ich will nicht, dass mein Kind, Sich in der Schule verschanzt, Aus purer Angst, Weil es Deutsch spricht, Dafür Dreck frisst,” zo zingt hij. Het refrein: “Hier ist die Rebellion, Für 90 Millionen (het aantal Duitsers nvdr.), Schluss mit der Vergangenheit, Schwarz-Rot-Gold!

Sacha Korn koos ervoor om als eerste lied ‘Aus Tausend Kehlen‘ te promoten. Het vertelt het wij-zij verhaal, maar dan vanuit ‘ons’ oogpunt bekeken. De massa tegen ons, weliswaar een massa gestuurd door de media en de veelvuldige marginale, maar opgehemelde dwaze linkse groepuscules. “Wir rennen durch Mauern, Und brechen Schweigen, Wir sind die Meister, gegen alle bösen Geister.

cd-sk

Sacha is geen neo-nazi, geen ongeleid extreem-rechts projectiel en zijn muziek is dan ook een doorn in het oog van de Duitse linkse gemeenschap. Men kan hem namelijk niet betrappen op verboden zaken en tegelijkertijd verkoopt Sacha massaal veel cd’s. Cd’s die desondanks de nationalistische beweging dienen en bezingen. Wie beter dan hijzelf kan deze levenswijze beschrijven: “We are no extremists, we are young, we want to decide our future! And we play Rock n Roll!

Het lied ‘Funkenflug’ kan je downloaden door hier te klikken.

De volledige CD kost amper 15 euro (verzendingskosten inbegrepen!) en telt 11 ijzersterke nummers, van lichte ballades tot rustige rock. Allemaal nationalistisch beladen uiteraard. Bestellen doe je via deze verwijzing: klik hier.