Ibn Ghaldoun-examendieven mogen betalen: 86.000 euro

mediabedanktRechts Actueel volgde de ontwikkelingen op de voet met betrekking tot het morele failliet van het Ibn Ghaldoun college. Gisteren nog spraken wij schande over de boterzachte straffen voor de rovers van de examens. De daders vonden het allemaal wel ok. Middelvingers naar de verzamelde media, lachende gezichten en het ontbreken aan respect voor de rechters bij binnenkomst.

Vandaag viel er toch een grote verrassing op de deurmat van de drie hoofddaders: de Nederlandse staatssecretaris Dekker van Onderwijs stelt hun verantwoordelijk voor de extra kosten voor onder meer het maken, produceren en distribueren van het vervangend examen Frans. En die kosten waren blijkbaar hoog. Het ministerie van Onderwijs heeft de drie laten weten dat ze samen 86.000 euro moeten ophoesten. ”Hoe ze het bedrag verdelen, is aan de hoofdrolspelers’‘, zei de woordvoerder van het ministerie deze middag. “De dieven hebben niet alleen een diefstal op hun geweten. Ook hebben ze er voor gezorgd dat we extra kosten hebben moeten maken. Dat is belastinggeld van u en mij. Dat geld willen we terug.”

Een boete van 30.000,- euro heeft waarschijnlijk een meer afschrikwekkend effect dan de paar uur taakstraf die de rechter gisteren oplegde.

One comment

Comments are closed.