zwedenIn het Zweedse Karlshamn speelde zich in 2007 een ernstig geval van oikofobie af. De angst voor het eigene sloeg daar toe wanneer enkele scholieren met een nationaal sporttruitje op de klasfoto wilden. “Kan niet!” zo luidde het toen bij de directeur van de school.

Het verhaal ging als volgt. Caroline Johannesson en nog een aantal andere leerlingen van de ‘Strandskolan’ moesten op de foto voor het jaarboek. Fier als ze waren op hun mooie land, trokken ze een sporttruitje aan waarop de Zweedse vlag prijkt. Toen de directeur dit vaststelde, eiste hij meteen dat er andere truitjes werden aangetrokken. “Mensen die de foto zouden zien gaan misschien denken dat het om een politiek statement ging,” luidde het bij de man.

Verschillende ouders van de gedupeerde leerlingen trokken aan de alarmbel en stapten naar de media, maar de directeur bleef volharden in zijn standpunt. “Onze school zou een slechte en racistische reputatie kunnen krijgen door het vertonen van de Zweedse vlag,” aldus directeur Pär Blondell. Caroline Johannesson zegde dat ze vindt dat ze mag dragen wat ze wilt. Haar vader trad haar bij en liet weten dat hij bij het volgende oudercontact een truitje met de Zweedse vlag zou dragen.

De feiten dateren dan wel van 2007, de realiteit in Zweden en de rest van Europa liegt er niet om. Sinds jaar en dag neemt de oikofobie alsmaar toe. Het beseffen is één zaak, er iets aan doen de volgende!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Directeur Zweedse school: “Zweedse vlag is uiting van racisme!””

  1. Maar Sverige is dan ook een door en door sossenrood land !

Trending

%d