eurozakEuropa gaat nog steeds gebukt onder (de gevolgen van) de financiële crisis. Overal wordt de broeksriem wat aangetrokken en besparingen op gemeentelijk niveau zijn in veel gevallen de tijdelijke oplossing. In Amsterdam echter heeft men blijkbaar nog een flink spaarpotje staan.

Net zoals een stad als Antwerpen bestaat de hoofdstad van Nederland uit verschillende districten, al heten ze daar ‘stadsdelen’. Recent werden een aantal van die stadsdelen samengevoegd en de stad wilde daarom die nieuwe situatie kracht bijzetten doormiddel van een nieuw algemeen stadslogo.

Om die zware creatieve taak tot een goed einde te brengen werd een reclamebureau aangesteld, want zo gaat dat dan. Kijk naar het nieuwe logo van de provincie Antwerpen bijvoorbeeld. Ook daar werd de ‘opmaak’ uitbesteed aan een gespecialiseerd bureau. Het resultaat is een onversneden vrijmetselaarslogo, namelijk een simpele driehoek, verwijzend naar de piramides van de loge. Vanzelfsprekend zal men dit nooit toegeven, maar het is al te duidelijk. Ook het vorige logo bevatte deze symboliek, de provincie is dan ook al jaren in handen van liberalen en socialisten aangevuld met de tijdelijke winnaars van de verkiezingen.

provincie-antwerpen

Bij de stad Amsterdam kreeg men voor het nieuwe logo een factuur van 100.000 euro voorgeschoteld. Uiteraard is daarbij de totale omschakeling nog niet verrekend. Deze prijs is niet abnormaal, moest het geen crisis zijn én vooral, moest het logo écht nieuw zijn. Maar neen, men heeft bij reclamebureau Edenspiekermann enkel maar op de ‘enter’-knop gedrukt en klaar was Kees. Het woord ‘Amsterdam’, dat eerst achter het woord ‘Gemeente’ stond, is simpelweg door een druk op de knop verplaatst naar de lijn eronder. 100.000 euro! Alstublieft!

amsterdam

De provincie Antwerpen moet overigens niet onderdoen. De totale veranderingsoperatie van het oude logo naar de huidige driehoek (meer is het echt niet) kost de belastingbetaler 2.000.000 euro. Terecht merkte VB-provincieraadslid Tim Willekens op dat “de mensen die op wachtlijsten van de provinciale gehandicaptenzorg staan blij zullen zijn dat er nu op het minst een nieuw logo aan de muur van het gebouw prijkt, waar ze met een bang hart afwachten wanneer er voor hen een plaatsje vrij komt”. Geluk zit in de kleine dingen zullen we maar denken, maar hij heeft gelijk. Met dat budget kon men wel een aantal plaatsen bij creëren. Het is een kwestie van prioriteiten.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Een nieuw logo mag wat kosten – Amsterdam: 100.000 euro, prov. Antwerpen: 2.000.000”

  1. Europeanen van alle lidstaten, BEZUINIG!

  2. Voor wie vallen er allemaal percentjes af ???????

Trending

%d bloggers liken dit: