[CITAATvdDAG] Gerolf Annemans zet de puntjes op d i

stok“Als het huis in brand staat, moet je naar de uitgang.” Deze uitspraak van VB-voorzitter Gerolf Annemans wordt vervolledigd door een artikel vandaag op de VB-webstek: “Maar de andere partijen kiezen liever wat nieuw behang. Alleen het Vlaams Belang wil het roer omgooien.”

Ondanks het feit dat de N-VA dit weekeinde benadrukte dat de Vlaamse onafhankelijkheid voor hen punt 1 blijft, zijn we er toch vrij zeker van dat het Vlaams Belang qua consequentie toch geloofwaardiger is dan die andere ‘nationalistische’ partij. Dat het VB zichzelf als de “stok achter de deur” voorstelt, is dan ook een krachtig signaal naar de kiezer toe. Zeker op federaal en Vlaams niveau zal de partij zich op deze manier moeten profileren. De stok achter de deur, de geloofwaardige oppositie. Even weg van de piste om mee te besturen.

Op Europees vlak bekleedt het VB een unieke positie in Vlaanderen. Ze is de enige Euro-kritische partij en dat kan hen misschien wel een aantal extra stemmen opleveren. Een nieuwe wind door het kieslandschap, al moet de boodschap de kiezers dan wel eerst bereiken. Lees hier meer.

One comment

  1. Correct! N-va heeft eigenlijk vooral duidelijk gemaakt tijdens haar congres dat ze confederalisme niet wil linken aan onafhankelijkheid (zoals blijkbaar enkele n-va’ers gevraagd hadden) maar dat het wel gewoon blijft staan in de statuten. Voor de show, en vooral voor de radicale achterban. En daarmee is alles gezegd over onafhankelijkheid betreft de n-va. Het roer van de partij is meer en meer overgenomen door de Bracke’s van deze wereld. Jammer maar helaas, de stok achter de deur zal een stevige zweep moeten worden om een VU-scenario af te wenden!

Comments are closed.