Rara, welke stad is dit?

Vandaag een raadseltje op Rechts Actueel.  Beste lezers, welke stad is dit?  Doe een gokje voordat u bij de laatste foto komt – de oplossing staat onderaan!

marseille15 marseille14 marseille13 marseille12 marseille11 marseille10 marseille9 marseille8 marseille7 marseille6 marseille5 marseille4 marseille3 marseille2 marseille1

Wel, dat was niet eenvoudig, niet?  U dacht misschien aan een plek ergens in Afrika, onder de tropische zon?

Nee hoor.  De foto’s die u zag werden gemaakt in Marseille, een stad in Frankrijk, gelegen in Europa.

De stad telt momenteel tussen de 30 en de 40% moslims.  Het is ook zowat de crimineelste stad van Frankrijk.

De tweede meest gesproken taal in Marseille, Frankrijk is…  Frans.  De meest gesproken taal is Arabisch!

Dankzij de Vlamingen zal dit binnenkort ook in Vlaanderen zo zijn: in Genk is al 54% allochtoon, Brussel is goed op weg, en in Antwerpen is 40% van de kleuters allochtoon.  Dankzij de Vlamingen?  Ja, want die blijven stemmen voor Groen, SP.a, VLD, CD&V en SP.a.  Elk volk kiest de leiders die het wil – en krijgt de puinhoop die het verdient.

35 comments

 1. Euhm, naar mijn mening als bescheiden ‘de Morgen’ lezer…Het gaat hier niet over ‘hoe ze in DIE landen leven’ en niet over de ‘sharia’…Eigenlijk ging het gewoon over de foto’s van Marseille voor alle duidelijkheid! Jullie sleuren er van alles bij dat hier niks mee te maken heeft!!! Enneuh…voor de mensen die iets van Aardrijkskunde kennen…Marseille is een havenstad die paalt aan NOORD-AFRIKA…Volgens mij ligt Antwerpen nog steeds niet in de buurt van Noord-Afrika…Waarom er zoveel mensen van vreemde nationaliteit in de grote steden leven???? Jah, waren leven zoveel autochtonen in de grote steden???? Omdat er meer mogelijkheden zijn…meer voorzieningen, meer onderwijs, meer werk…maar ook omdat mensen van dezelfde cultuur daar leven…Das toch normaal dat men – als men hier toekomt – zoekt naar mensen waar hij of zij aansluiting bij vindt? Das een sociaal-psychologisch fenomeen dat ook voor mij en jou telt….Ik vind het echt niet kunnen dat mensen hier worden ‘uitgemaakt’ in reacties…en dat terwijl we niet weten wie die mensen zijn, wat hun achtergrond is? Er is vrijheid van meningsuiting en dat geldt voor iedereen…Deze foto’s worden trouwens voorgesteld als zijnde: dagelijkse kost, terwijl men duidelijk ziet dat die mensen aan het verkopen zijn…Mijn kraam op de rommelmarkt hier in mijn dorp in juli ziet er ook uit als één grote boel tegen dat het namiddag is zenne….
  En pas op….Ik ben niet de persoon die gaat ontkennen dat er problemen zijn met mensen van een ander origine door cultuurverschillen enz. Ik vind trouwens ook dat ze zich moeten aanpassen aan onze cultuur, gewoontes, enz. Maar ik vind niet dat men die mensen zomaar door het slijk moet sleuren als ware het paria’s! En dat gevoel krijg ik hier…Ik ben zelf een moeder en mijn dochtertje zit in de opvang bij een Fatima…Ik kan u garanderen, dat kind steelt evenzeer mijn hart als haar ‘Vlaamse’ vriendjes…Ik vind dus die foto’s met die kinderen absoluut niet kunnen…Ik vind ze niet storend, integendeel, ze vertederen mij…Mahja…Ik ben dan ook maar een ‘simpele’ De Morgen-lezer…

 2. Allemaal eens GOED kijken naar de foto’s…Het IS namelijk een rommelmarkt!! Dat was wat ik in mijn vorige reactie dus zei…die nooit op dit forum is gekomen…En nog iets…Marseille is sinds de Romeinse tijd een havenstad die in verbinding staat met Noord-Afrika…Niet meer dan normaal dus dat daar mensen wonen van ‘net aan de grens’, in Noord-Frankrijk wonen ook Vlamingen, in Vlaanderen zijn ook veel Noord-Fransen, Nederlanders enz. Ik val echt achterover van wat ik hier toevallig moest zien en lezen. Hoe onverdraagzaam kunnen mensen zijn…Uiteindelijk zijn we allemaal mensen en zijn die kinderen op de foto ook ‘gewoon maar trots’ op hun kunstwerkjes…Wat kan daar nu mis aan zijn? Ik begrijp ook niet dat mensen met een andere mening hier ‘zomaar’ worden verweten voor ‘achterlijk’, ‘linkse lul’ enz. Waar zijn jullie waarden, normen én opvoeding (waar er hier zo graag mee gekoketteerd wordt)?

  1. Over de reacties van sommigen kan inderdaad gediscussieerd worden, dat maakt echter de essentie niet minder belangrijk.

   Het excuus van ‘havenstad’ is al lang achterhaald.Ook Antwerpen is een (zeer belangrijke) havenstad, maar is dat vandaag de dag nog de reden waarom er zoveel vreemdelingen rondlopen? Als u dat gelooft, gelooft u waarschijnlijk ook nog in het sprookje van de mijnwerkers en de vreemdelingen die hier het vuile werk van de luie Vlamingen kwamen doen.

   U moet eens wat meer Rechts Actueel lezen en wat minder De Morgen, DeWereldMorgen, Apache of het AFF.

   De tijd van de mijnwerkers en de arbeidsmigratie ligt al decennialang achter ons. De redenen van immigratie liggen nu elders. Dat heeft niets meer te maken met ‘werk’, maar wél met ‘profitariaat’ van de welvaart die Vlamingen zoals u en ik hebben weten te creëren. En of we dat profitariaat of de welvaart hebben gecreëerd laat ik dan nog in het midden, voor het tweede pleit ik alvast schuldig, het andere hebben we te danken aan ‘onze’ regerende politici en mensen zoals u die in alle naïviteit op die politici blijven stemmen. Die vreemdelingen zijn tenslotte ook maar mensen, nietwaar?

  2. Het gaat erom dat je op die foto’s niet meer kan zien dat je in Frankrijk rondloopt. En dit op enkele decennia’s tijd, mij maakt het bang voor de toekomst van mij en mijn kinderen. Ik heb geen zin om zoals ginderachter in die landen te gaan leven. Heb jij er wel een idee van hoe de sharia is voor vrouwen en andersdenkenden,ongelovigen,andersgelovigen enz. .In die landen stemmen ze wetten in het parlement om ‘overspelige vrouwen’ te stenigen bijvoorbeeld. Zou jij graag op je 10 jaar verkocht worden aan een oude vent voor 2geiten en een schaap?

   1. Rij je toevallig met een auto en ga je alleen winkelen?Vergeet het maar, zoek liever eens op google hoe ze leven in die landen. Onverdraagzaam? Het interesseert me geen bal hoe iemand eruitziet.

    1. In naam van al mijn cultuur-, ras- en geloofsgenoten: Hhahah, jullie zijn werkelijk hilarisch :’)

     1. Wat wil je daarmee zeggen? Bedoel je dat ik lieg of zo, ik weet ook wel dat het niet overal zo is. Heb onlangs nog een reportage gezien over een vrouwengevangenis in afghanistan…en waarvoor die 15 a 20j moesten zitten. Niks hilarisch aan vind ik.

 3. Waar is mijn reactie gebleven? Als er geen kritiek wordt verdragen, waarom wordt dit soort ‘artikels’ dan gepubliceerd? Ik zal volgende zomer bij onze plaatselijke rommelmarkt ook eens foto’s maken, kunnen jullie ook zeggen dat het een ‘teloorgang’ is van waarden en normen? Wat doen die mensen/kinderen op de foto verkeerd??? Kan er mij dat iemand zeggen aub? Is het verkeerd dat die mensen een schotelantenne hebben om naar hun tv te kijken? Mogen ze geen spullen verkopen? Wij doen dat toch ook? Mogen ze niet bidden? Een aantal mensen gaan toch ook de zondag naar de kerk? WAT DOEN ZE IN GODSNAAM VERKEERD????

  1. Over welke reactie hebt u het beste Evi?

   De rest van uw argumenten klasseren we onder ‘kolder’.

   Met vriendelijke en rechtse groet,

   Bert Deckers
   Grote chef Rechts Actueel

 4. Tiens, tiens, ik zou gezworen hebben dat het EL MOLEM BEEQ in Bruxellistan was !

 5. Gewoon om een driedubbele angstaanval van te krijgen. Gelukkig heb ik geen kinderen.

 6. Als blanke Nederlander denk ik ook dat dit over vijf jaar de realiteit in Amsterdam is. Riyaad aan de Amstel is dan een feit.

 7. ik ben Vlaming en ik stem op de meest Vlaamse partij wie dit niet doet kan maar beter ergens anders wonen,als het zo doorgaat hier in dit klote land zal het hier hetzelfde worden als hetgeen dat je op die foto’s ziet

 8. En als het eenmaal te laat is kan men gelukkig niet zeggen , we wisten het niet, maar het is onze eigen schuld , want die gene die er iets aan wil doen maken we uit voor rasisten , tewijl het gewoon REALISTEN zijn.

 9. Bwah, het is niet zozeer het feit dat ‘we’ voor de verkeerde partij stemmen maar dat ‘we’ geen blanke/Europese kinderen meer kopen.

 10. Wat een knoeiboel zeg.Het is maar al te triestig dat door deze massa-immigratie onze waarden en normen zomaar vernietigd worden door vreemdelingen die het echt niet zo nauw nemen met orde, netheid, beleefdheid, opvoeding.De zware prijs die wij Europeanen betalen door deze vreemde chaotische culturen.Totale achteruitgang in plaats van vooruitgang.Decadentie in het kwadraat.Onze mooie steden worden totaal verwoest.

 11. Hier in België zijn al de vreemdelingen welkom als ze maar stemmen voor de grote partijen :zal de mijne niet zijn :

 12. “Arabisch” of eerder “Berbers” als “meest gesproken taal” ????

 13. Fier op de arabieren, die mensen kunnen leven, en sorry als ze in deze omstandigheden leven is het omdat we ze gewoon ergens op de kant hebben geduuwd zonder help of niets, nadat we ze gebruikt hebben als Arbeiders, maar pasop deze zijn Arabieren en moslims nog laten de we de mensen nog even afschrikken.

  Een woord voor wat julie doen mensenscheiding en RASICME

   1. ZE GEBRUIKT HEBBEN ALS ARBEIDERS ….ze kregen loon ze kregen huis vesting en noem maar op gebruikt hebben onder welke steen heb jij geleefd en ja ik kan ze niet af ik hoor die turk nog zeggen op de vdab denk je mijn vrouw kuisen gaan NEEN MIJNHEER DE MOSLIM U MADAME MOET DAT NIET IKKE ALS VLAAMSE WEL

  1. Fuck you man ! echt waar! vertrek naar syrië, vandaag nog aub. heb gehoord dat ze in dendermonde mensen ronselen voor daar te helpen vechten. ons land kan zijn eigen volk amper werk garanderen, laat staan voor bijna twee keer het aantal in minder dan 10 jaar tijd. INDERDAAD, zo snel is onze belgische gemeenschap aangegroeid, & niet omdat wij burgers daarmee akkoord gingen, maar omdat onze overheid dacht aan een manier om meer geld in het la’tje te krijgen via belastingen en dergelijke, wat volledig verkeerd was ingeschat, maar wat wil je, als ze mensen laten immigreren met de verkeerde bedoeling, rand-debiel. je bent geen haar beter dan wij mensen die voor ONS RECHT OPKOMEN, verre van, ga wat opium planten plukken in afghanistan shithead, je weet juist NIET-MEN-DALLE

   1. Grappige reactie. Van kortzichtig gesproken en gericht op aantallen.

    Het aantal moslim immigranten is echt beperkt gebleven de laatste 10 jaar. Waarom is de populatie zo gestegen, dat is eenvoudigweg omdat Turken en Marrokanen over het algemeen meer kinderen krijgen en op jongere leeftijd aan kinderen beginnen.

    De echte immigratiestroom komt van Blanke! Oost-Europeanen.

  2. Probeer dat gerust “standing up” voor een hilarisch gillend publiek, maar pak een verzekering tegen het feit dat men zich zou kunnen kwetsen door dol lachend van de stoel te vallen. Gaat u die klassieke kindermop over “Pudding en Gisteren” dan ook maar ineens uit uw botten slaan a.u.b. ?????

  3. Zij kwamen hier in hun hoedanigheid van “gastarbeiders”, zij waren tijdelijk “te gast” Na de hoogconjunctuur der “Golden Sixties” was het feest over bij aanvang der magere zeventiger jaren. BELEEFDE “gasten” verlaten elk feest nadat dit over is.
   Indien u mensen thuis uitnodigt op een communiefeest van één uwer kinderen, blijven die dan vanaf de volgende dag definitief in uw tuin kamperen ?????????????

  4. Links-geïndoctrineerd en blind voor de realiteit, de beste beschrijving voor Jan Van overstraten! Gebruikt als arbeiders? Waar en wanneer?

   Tof dat je fier bent op de Arabieren! Diezelfde Arabieren verbieden vrouwen elke vorm van vrijheid en behandelen hen als gedeeld bezit. Zegt ziekelijk veel over jou dat je dit leuk vind!

   Jouw reactie getuigt van een gebrek aan realisme en een overdosis zelfhaat en schuldgevoel.

   1. U vergeet het ergste: Een vrouw in nood waarvoor geen echtgenoot of mannelijk familielid aanwezig is als ze dringend eerste hulp nodig heeft in een ziekenhuis laten ze creperen gezien die alleen het huis niet uit mag. Onlangs nog gelezen: tientallen schoolmeisjes omgekomen in een brand omdat ze niet meer de kans hadden hun sluier aan te doen en zonder niet mochten buiten komen, brand of niet. Ik wens Jan dus in zijn volgende leven het leven van een vrouw in Saoedie-Arabië toe gezien hij hier toch zo op kikt.

  5. als ge van racisten spreekt wel dan moet ge ne keer in die landen gaan werken!!!!En het woord “moslim” betekent juist maar haat en oorlog !!!!!

   1. Dat doet me denken aan het lied “Mohamed Ambras” van Jef Elbers (dat nog op youtube staat) en waarvoor hij kennelijk door het C.G.K.R. werd gedagvaard maar ZONDER RESULTAAT !

  6. manman toch, op 30jaar tijd is het zover gekomen…binnen nog eens zoveel tijd wonen we in een reservaat. Zeg dan toch gewoon je meedoet met dat (KNIP) ipv te doen alsof het licht van de zon niet bestaat.

 14. Het zal zeker niet aan mijn stem liggen want ik stem al jaren op de juiste partij !!!

Comments are closed.