wilders le penIn de aanloop naar de Europese verkiezingen worden stilaan de krachtlijnen uitgetekend bij de verschillende Europese strekkingen. Verschillende rechtse partijen bundelen de krachten om een catastrofaal liberaal Europees beleid te counteren. Indien deze rechtse partijen erin slagen om zeer veel zetels binnen te halen in het Europees Parlement, is het nog maar de vraag of ze deze mankracht kunnen omzetten in slagkracht. Maar dat zijn zorgen voor later.

Het Vlaams Belang kan in Vlaanderen alle positieve elementen gebruiken om op 25 mei de nodige stemmen binnen te rijven, onder meer voor de Europese lijst. Sommigen spreken van een wonder moest de partij de kiesdrempel halen op Europees vlak. Naar onze bescheiden mening zijn de Europese standpunten van het VB de enige die consequent volksnationalistisch te noemen zijn. Op dat gebied vult de partij een unieke leemte in het Vlaamse politieke landschap. De partij wil dit uitspelen door middel van Europese stemmenkanonnen voor de partij te laten spreken.

Op 23 maart bijvoorbeeld komt de Nederlander Geert Wilders spreken op een Vlaams Belang-bijeenkomst in Antwerpen. Wilders is dé politicus van Nederland op dit ogenblik en haalt in de peilingen alle tegenstanders vlotjes onderuit. Zijn steun aan de Europese standpunten van het VB kan misschien een positieve invloed hebben op het stemgedrag van de Vlamingen. Vlaanderen is overigens één van de laatste landen waar er eindelijk aan EU-kritiek gedaan wordt. Met liberale nationalistenhaters als Verhofstadt en De Gucht bleef de nodige terechte en onderbouwde EU-kritiek veel te lang achterwege.

Vandaag vernamen we dat ook vanuit Frankrijk dé politica van het moment het VB zal komen ondersteunen. Niemand minder dan Marine Le Pen komt – vermoedelijk op 3 april – naar Brussel om er de nationalisten een hart onder de riem te steken. De voorzitster van het Franse Front National zal tijdens een rede de Brusselaars oproepen om voor het Vlaams Belang te stemmen op 25 mei. Brussels voorzitter Frédéric Erens beseft dat een kentering in Brussel nodig is. Vlaamse partijen in Brussel kiezen nog liever voor Franse coalitiepartners, waaronder het Vlamingenhatende FDF, dan de Vlaamse belangen in de hoofdstad te verdedigen, samen met het VB. Zo zetten deze partijen hun eigen Vlaamse kiezers al meteen buitenspel.

Wilders en Le Pen. Twee sterke Europese politiekers met een steeds groter wordende achterban. Het Vlaams Belang heeft dit goed gezien. Nu is het maar afwachten of dit zich electoraal zal vertalen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Europese stemmenkanonnen steunen VB bij (Europese) verkiezingen”

  1. @Maaike Cloet, U verwacht dus dat wij als nationalisten op een partij moeten stemmen die het “Belgisch-Confederaal Model” promoot??? Dat Belgisch-confederaal model van de N-VA heeft als doel om België te redden…. Het is immers ook het enigste overlevingskans van België… Ik ga dus niet kiezen voor dat model dat België (langer) in stand ga houden.

    En voor de Europese verkiezingen kies ik nog veel minder graag voor N-VA… Ik durf zelfs N-VA-sympathisanten te vragen om voor deze Europese verkiezingen toch op het VB te stemmen… Want een verder pro-Europees beleid zoals N-VA en Verhofstadt dat willen is pas echt een groot drama.

  2. Neen aan de verwildersing van het Nationalisme in Vlaanderen!

  3. Ik vind dat we deze verkiezingen alles op de N-VA moeten zetten. Hoe jammer ik het ook vind, maar Vlaams Belang en LDD zouden nu beter NIET opkomen. Als één man achter N-VA om rechts in Vlaanderen én Europa te versterken! Houzee!

    1. U vindt dus dat we alles in handen moeten laten van een partij die pertinent onbetrouwbaar is? Die meer met gespleten tong spreekt dan dat ze duidelijk is? U gelooft duidelijk in het sprookje dat elke VB stem per definitie naar de De Wever kan gaan? Ik denk dat het tijd wordt dat U wakker wordt. Zeker in zake de EU hebben we van de N-va nog niets anders gezien dan dat de partij ons verder uitverkoopt aan dit gedrocht. Neen, neen en nog eens neen dat we daar op moeten stemmen. Wie zelfrespect heeft zorgt voor een sterke stok achter de deur want alleen een sterk VB kan terug hete adem in De Wever’s nek blazen. En gezien zijn dubbelzinnig discours is dat hoogstnoodzakelijk!i

    2. Ik vind dat we deze verkiezingen alles op het VB moeten zetten. NVA zou beter niet opkomen. Omdat NVA nu eenmaal NIET rechts is, niet in Vlaanderen en al zeker niet in Europa. Of vergeet u even dat de NVA-fractie in Europa voor de toetreding van Turkije is, om maar één voorbeeld te geven?

  4. Het wordt tijd dat de rechtse beer uit zijn lethargie ontwaakt, gedaan met winterslapen en ACTIE na 25 mei, al dat autodestructief PoCo-gedoe dient electoraal met stok en wortel uitgerukt om het overleven van ons Eigen Volk te waarborgen ! Politiek-correcte Oikofobie kan de PoCo-pot op !

Trending

%d bloggers liken dit: