100jWOITijdsbepalingen, iedereen kan zich weleens vergissen. Dat een kandidate voor een miss-verkiezing zich daaraan bezondigt vinden we allemaal heel grappig. Dat daar dan een fout op wordt gemaakt door een nieuws(?)dienst wordt overgeslagen en een politieke partij die eveneens geen kaas heeft gegeten van tijdsaanduidingen, is al helemaal triest.

Cindy Sabbe is kop-van-jut. Ze plaatste de Eerste Wereldoorlog in een verkeerde eeuw en zelfs millenium. Ook toen de blaaskaken van Q-music haar opbelden vergat ze door de zenuwen en het boven haar zwevende media-zwaard van Damocles ook de datum van de Tweede Wereldoorlog. Q, een flauw smakend radio-afkooksel van het al even flauwe VTM, had gescoord en dat diende grote broer VTM dan ook meteen te melden. Wat een zege!

VTM gaat echter in haar uitleg zélf de mist in, want het zegt in een artikel met de vernederende titel: ‘BLUNDERMISS KENT OOK DATUM WOII NIET’ letterlijk: “De Tweede Wereldoorlog begon in 1940 en duurde tot 1945. Maar slechts vier jaar missen, dat vond Cindy toch al een hele vooruitgang.” Proficiat VTM, maar je zou beter eens naar WOII-zender bij uitstek Canvas kijken, want de Tweede Wereldoorlog begon net iets vroeger, namelijk op 1 september 1939, toen Hitlers troepen buurland Polen binnenrolden. Oeps! ‘Blunderradio kent datum WOII niet’, zouden we kunnen koptitelen.

De grappigste misser dezer dagen is echter het verkeerde tijdsbesef van de Open Vld. Deze partij is goed bezig zichzelf de afgrond in te rijden en dat maakt hen blijkbaar wat zenuwachtig. Zopas werd een schrijfsel voorgesteld waarvan één van de auteurs, Bart Somers, het heeft over Brussel. Hij zegt in het boekje: “Ik hoop dat de geschiedenisboekjes het begin van de twintigste eeuw niet moeten duiden als de tijd waarin Vlaanderen Brussel verloor.” (lees meer)

Wat ons betreft zitten we dan goed. In het begin van de twintigste eeuw was er nog geen sprake van federalisme en een Brussels Gewest, maar bij de Vld vergissen ze zich – vermoeden we – met 100 jaren. Slechts één datum zit momenteel bij velen in het achterhoofd: 25 mei 2014. AL kan de Open Vld zich beter beginnen concentreren op de kater van 26 mei 2014.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: