16326544-spade-en-hooivork-op-een-witte-achtergrond

In Italië is het hommeles. Duizenden studenten, werklozen, communisten én fascisten hebben zich achter de Hooivork-beweging geschaard. Deze (oorspronkelijke) boerenbeweging is het beleid in Italië grondig beu en wil meer aandacht voor democratie, waardigheid en solidariteit. Ook de ECB, de grootbanken en de EU worden geviseerd. Dat de linkse beweging in Vlaanderen nog geen letter heeft besteed aan deze opstand, terwijl hun broeders communisten er aan mee doen, hoeft niet te verbazen. Hun morele wereld is immers ingestort nu blijkt dat een verbond van fascisten én communisten zich geschaard heeft achter enkele gezamenlijke standpunten. Een kleine toelichting.

Forconi

Wat is de Hooivorkbeweging?

In Italië startten vorige week de boeren met hun fysiek protest tegen de plannen van de regering om zwaar te besparen. Elke dag sinds 8 december werd er wel ergens in Italië fysiek protest gevoerd. We schrijven fysiek, want de boeren protesteren al sinds 2011, toen bleek dat ze hun handelswaar zelfs niet meer aan de straatstenen kwijt geraakten. De eerste tekenen van verzet waren toen waarneembaar in Sicilië, in het minst welvarende deel van Italië met andere woorden.

Momenteel worden de grensovergangen tussen Italië en Frankrijk in Noord-Italië aan Ventimiglia geblokkeerd, net als andere belangrijk verkeersassen en spoorwegen. De verschillende acties kennen vele vormen, maar hebben één gezamenlijk doel: de Italiaanse regering omverwerpen.

Net zoals in ons land worden door de besparingen voornamelijk de gewone burgers getroffen. De regering levert niets in, integendeel. De lonen van regeringsleiders stijgen en de grote bedrijven kunnen dankzij het lakse regeringsbeleid massale winsten opstrijken, doorgaans zonder daarvoor langs de belastingen te passeren. Daarbovenop hebben we specifiek bij ons het Belgisch koningshuis, dat miljoenen kost en mag blijven profiteren van een gratis bestaan.

Wij Vlamingen kijken ernaar, maar doen verder niets. Eens het verkiezingen zijn, blijven we zelfs stemmen op de partijen die deze malafide praktijken in leven houden. Italianen zijn daar net iets anders in, zij zijn woedend en komen bijgevolg op straat. De Hooivork-beweging verzamelt met andere woorden ‘het volk’ dat opkomt tegen de Italiaans regering.

Schermafbeelding 2013-12-16 om 12.34.02
Europa van de banken: genoeg! Regering van belastingen: genoeg!

Rechts en links verenigd tegen ‘de staat’

Toen een jaar geleden de NSV! en het Vlaams Belang mee opstapten tijdens een vakbondsbetoging van De Lijn, werden ze meteen fysiek bedreigd door enkele linkse elementen. De betoging verliep verder zonder incidenten, ondanks de aanwezigheid van deze ‘racisten en neo-nazi’s’ zoals ze (door leden van de agressieve orde(!)dienst) werden genoemd. Dewinter, die erbij was, mocht de hand schudden van meerdere vakbondsdelegees die naar eigen zeggen blij waren dat het Vlaams Belang openlijk hun steun betuigde voor de verzuchtingen van de reizigers én personeel van De Lijn. Het waren dus nationalisten die voor de eerste keer in dit land bewezen dat een gemeenschappelijk front mogelijk is, wat enkele verzuurde vakbondshooligans er die dag ook van vonden.

cpi
CasaPound trekt naar het gebouw van de Europese Commissie in Rome.

Dat bij deze ‘Italiaanse revolutie’ ideologische conflicten even aan de kant worden geschoven is immers noodzakelijk om tot een sterk front te komen. Jammer dat onze politieke tegenstanders hier in Vlaanderen te kneuterig zijn om tot hetzelfde besef te komen. Het toont anderzijds ook aan dat ze duidelijk een andere agenda hebben, eentje die we ongetwijfeld niet mogen kennen. Het is nochtans begrijpelijk dat zowel communisten als fascisten ijveren voor een meer sociaal beleid, daar dit als het ware in hun ideologische beginselen staat gebetonneerd. Antifa zal dit ongetwijfeld proberen te weerleggen en afkomen met loze argumenten dat nationalisme of fascisme “verdeelt” en meer van die dooddoeners. Aangezien nationalisme en ook het fascisme vertrekken vanuit het ‘volk’ en bijgevolg het individu en de staat ondergeschikt hieraan achten, is het echter logisch dat een sociale evenwichtige cohesie van levensbelang is voor het welzijn van de maatschappij.

De verdere invulling van de staat door communisten en fascisten ligt echter wel mijlenver uit elkaar, maar dat is niet het punt waar nu over betoogd wordt. Daar zullen verkiezingen wel over oordelen, al zijn die ook niet heiligmakend, maar ook daar wordt dezer dagen tegen geprotesteerd.

Een ander punt waar beide strekkingen elkaar in vinden is de strijd tegen de EU. Om die reden heeft Mario Borghezio, Europees Parlementslid voor het rechts-nationalistische Lega Nord, donderdag de directeur van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, zijn vet gegeven. De ECB is door zijn liberaal beleid mede schuldig aan de armoede in verschillende Europese landen.

simone
Simone Di Stefano, ondervoorzitter van CasaPound Italië, verwijderde de Europese vlag aan het gebouw van de Europese Commissie in Italië.

Ook de heren en dames van het door antifa verguisde CasaPound (CPI) laten onder andere hun anti-EU-stem horen bij deze protesten. Eergisteren, 14 december, trok een delegatie van deze organisatie naar de zetel van de Italiaanse leden van de Europese Commissie in Rome. Met een gigantische ladder klom Simone Di Stefano, ondervoorzitter van CPI op het balkon en verwijderde er de Europese vlag, die hij vervolgens naar beneden wierp. Beneden werden ondertussen zijn kameraden, die toch voor enige tijd de politie op een afstand konden houden, afgeranseld door deze politie. Di Stefano werd na zijn actie meteen gearresteerd op beschuldiging van diefstal (!) en werd tot vandaag 11 uur vastgehouden.

Deze affiche mag de kast in. Simone Di Stefano werd vandaag na 2 dagen hechtenis vrijgelaten om 11 uur. De aanklacht tegen hem: diefstal van de Europese vlag.
Deze affiche mag de kast in. Simone Di Stefano werd vandaag – na 2 dagen hechtenis – vrijgelaten om 11 uur. De aanklacht tegen hem: diefstal van de Europese vlag. Over de diefstal door de EU zullen we maar zwijgen…
Simone Di Stefano spreekt zijn kameraden toe na zijn vrijlating.
Simone Di Stefano spreekt de toegestroomde pers toe na zijn vrijlating.

Mars op Rome

De acties die nu al een week bezig zijn moeten op 18 december uitmonden in een Mars op Rome. Met dit gebeuren wil de Hooivork-beweging het ganse land platleggen. Het zal geen echte mars zijn, maar wel een stilstaand protest op het Plein van het Volk (piazza del Popolo) in het centrum van Rome. De laatste die ooit een Mars op Rome – en met succes – hield, was… Benito Mussolini. Of de mars overmorgen zal slagen hangt natuurlijk van de mobilisatiekracht van de actievoerders af. Het is alvast een goed begin dat de ideologische grenzen voor dit gemeenschappelijk doel gesneuveld zijn.

forconi3Een ander obstakel voor het slagen ervan is tegelijkertijd één van de redenen tot protest. De EU zal namelijk alles in het werk stellen om de protesten én de Mars op Rome neer te slaan. De EU, die de soevereiniteit van de onafhankelijke staten aan banden wil leggen, gaat er immers niet mee kunnen lachen dat hun positie wordt aangetast. Dat de regering in Rome valt zal hun worst wezen, maar dat de EU hierdoor besmeurd wordt, is een ander paar mouwen.

We kunnen enkel maar genietend toekijken hoe deze anti-liberale acties en betogingen Italië op zijn kop zetten en hoe de EU gegeseld wordt door het gewone volk. Dit is wat in Vlaanderen ook zou moeten gebeuren, maar helaas voor onze idealistische dromen zullen we daar nog even op moeten wachten. Zeker nu de Rode Duivels naar de wereldbeker gaan, want daarmee zijn plots alle zorgen van de baan, zo lijkt het wel. Arm Vlaanderen!

'Geen enkele Italiaan zal opgeven!'
‘Geen enkele Italiaan zal opgeven!’

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Protesten in Italië – links tot rechts tegen de regering en de EU”

 1. Jean Marie TYTECA

  Ik ben van mening dat de EU-kritische stem moet uitgaan van de Liga Norde. Een samenwerking met een anarchistische linkse Antifa, dat enkel aanwezig is om relletjes uit te lokken, om nadien de schuld op rechts af te schuiven, is mijn inziens niet productief en niet houdbaar. De aanwezigheid van Wilders en Annemans in Italië, zal de EVP van Van Rompuy niet goed hebben gedaan. Voor het ogenblik is het nog te vroeg om de regering in Italië te doen vallen en hen te laten profiteren van het Calimero-syndroom, wat hen veel stemmen zou kunnen opbrengen.

 2. Goed zo ! Met onze stem op 25 mei a.s. dienen we de EU.S.S.R te ontmantelen want wij zijn hun pathologische bemoeizucht en hun politiek-correcte aanslagen op onze Burgerlijke Vrijheden KOTSBEU

 3. 1. Wer trägt die schwarze Fahne dort durchs Schleswig- und Holsteinerland? Das sind die Bauern, das ist Claus Heim, der trägt sie in der Hand. Sie pfändeten ihnen die Höfe weg, da bombten sie die Behörden entzwei. Im Jahr achtundzwandzig erhoben sie sich gegen Zinsdruck und Ausbeuterei.

  Hervor, Leute, hervor, hervor! Die schwarze Fahne empor! Denn überall wo das Unrecht herrscht, geht die schwarze Fahne empor.

  2. Wer trägt die schwarze Fahne dort durch das Westfalenland? Das ist der Kumpel von der Ruhr, der trägt sie in der Hand. Sie schlossen ihnen die Zechen zu, das war das letzte Mal; im Jahr sechsundsechzig erhoben sie sich gegen Bonn und das Kapital.

  Hervor, Leute, hervor, hervor! Die schwarze Fahne empor! Denn überall wo das Unrecht herrscht, geht die schwarze Fahne empor.

  3. Wer trägt die deutsche Fahne heut durch die gespalt`ne Nation? Wer sprengt die Ketten, wer haut darein und kämpft für die Revolution? Bist Du dabei, bin ich dabei, heut oder morgen schon? Wann stürtzt im Lande die Fremdherrschaft vor der deutschen Revolution?

  Hervor, Leute, hervor, hervor, die deutsche Fahne empor, denn überall, wo das Unrecht herrscht geht die Fahne der Freiheit empor.

Trending

%d bloggers liken dit: