tak sgrHet Taal Aktie Komitee (TAK) is een van die Vlaams-nationalistische verenigingen die zich niet laat afschrikken door de koude om toch te blijven doorgaan met de strijd.

Zo waren ze gisteren aanwezig in Sint-Genesius-Rode omdat de burgemeester daar een info-avond had ingericht over de gevaren van het internet. Is TAK tegen info-avonden? Neen, maar wél als die in een Vlaamse gemeente in het eentalig Frans plaatsvinden en al zeker als deze dan de ondersteuning krijgen van een aanwezige Franstalige minister.

TAK wilde vreedzaam pamfletjes uitdelen aan de ingang en ze hadden ook een spandoek mee voor diegene die geen zin hadden om het pamflet te lezen. Zo waren ook deze toehoorders op de hoogte van de verzuchtingen van TAK. Maar het één en ander draaide anders uit dan gepland.

Meteen vanaf het ogenblik dat de TAK’ers hun pamfletten bovenhaalden werd de Schutzstaffel van minister Milquet, anders genaamd de ‘federale reserve’, ingezet tegen de actievoerders die nog niet eens de kans hadden gekregen om ook maar één pamflet uit te delen. Met het nodige trek- en duwwerk werden ze verbannen naar de overkant van de straat.

De lokale politiechef, commissaris Speltens, is allesbehalve blij met deze gang van werken: “Het is altijd de bedoeling eerst te onderhandelen en dan pas – indien nodig – een stap verder te gaan. De leidinggevende ter plaatse heeft dat niet gedaan. De reactie was overdreven. Dit zal zeker intern doorgesproken worden.”

Burgemeester Pierre ­Rolin, die de Franstalige avond organiseerde, is dan weer niet te spreken over de actie van TAK. Zijn sterkste argument was dat er ook al eens een avond in het eentalig Nederlands werd georganiseerd. Straf zeg, een eentalige spreekavond in een Vlaamse gemeente! Een non-argument dus.

Proficiat TAK om te blijven volhouden in deze randgemeenten!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: