Boekhandel en haar boeken vernield te Parijs: volgende stap boekverbranding?

boekhandel parijsIn de nacht van 9 op 10 december is de Franse boekhandel Librairie Facta te Parijs vernield. De ramen zijn kapot gesmeten, men is naar binnen gekropen en heeft met rode verf de boeken ondergespoten. Er is op de foto’s te zien dat men zeer bewust alle boeken heeft vernield om een zo groot mogelijke financiële schade aan te richten, evenals boeken van allerlei onderwerpen onbruikbaar en onleesbaar te maken.

Deze boekhandel (facebook) staat als rechts bekend en verkoopt o.a. werken van nieuwrechtse denkers als Guillaume Faye en Alain de Benoist, maar ook anti-communistische schrijvers zoals Lajos Martin. Zelf kocht ik er dit jaar nog enkele boeken, waaronder Guerres contre l’Europa van Alexandre Del Valle. Dat dergelijke praktijken helaas vaker voorkomen in Parijs (en elders) zal voor niemand een verassing zijn.

Tijdens hetzelfde bezoek aan Parijs bezocht ik ook nog een katholieke boekhandel en die viel op door een aantal ingeslagen en moeizaam dichtgeplakte ramen. Ook hier waren vandalen aan het werk geweest, maar navraag bij de aanwezige werknemer leerde dat men niet naar binnen was geraakt om de boeken te vernielen.

Het lijkt wel voor de hand te liggen uit welk hoek de daders komen. Mede daar eerder dit jaar in Nantes, tijdens een demonstratie van extreemlinks, het etalageraam van – wederom – een boekhandel werd bespoten met graffiti. De rode tekst werd ondertekend met Antifa.

7 comments

  1. Maar dat is toch conform de politiek-correcte interpretatie van de door hen zo dol aanbeden noties “verdraagzaamheid”(sic) en “diversiteit”(sic) waar gauchisten immer de muil van vol hebben……Uiteraard kan “diversiteit” maar zo beperkt “divers” zijn dat ze congruent is aan het PoCo Eigen Groot Gelijk, ha ja hé !

  2. Ik zou eerder denken aan onze linkse vrienden van het AFF, die zich zoals steeds super democratisch opgesteld hebben. Natuurlijk kan men ook maar de hersencellen gebruiken waarover men beschikt. Onze Belgische afdeling kent noch enige excuses voor dwaze beschuldigingen, noch enig respect voor een andere meningsuiting en proberen anderen , met geweld, hierin gesteund door de meeste media, het spreken onmogelijk te maken. I.p.v. volgelingen van Marx, zijn zij verworden tot een nazistisch groepje die zoals Hitler de steun opzocht van de islam.

  3. Het is misschien nog maar eens ‘n herhaling maar “het fascisme zal terugkeren onder het mom van antifascisme”.

  4. DAN HOEF JE GODVERDOMME NIET MEER TE BEDENKEN WAT VOOR KANKERVOLK DAT DAN WEER GEWEEST IS. HET WORDT ECHT TIJD VOOR OORLOG TEGEN DE ISLAM !!!!!!

    1. Maar die oorlog woedt al toch eeuwen, cfr de Kruisvaarders, Karel Martel, De Reconquista op de Moren, de Slag van Lepanto waar de Paus opriep om de rozenkrans te bidden om de (Mohamedaanse) Turkse vloot te verslaan (wat lukte), een eeuw later “het Beleg van Wenen” etc……

Comments are closed.