Actrice laat de drank haar emoties leiden en houdt pleidooi tegen de splitsing van het land

Veerle BaetensVeerle Baetens, een actrice, haalde gisteren de één of andere filmprijs op één van de vele filmfestivals die de wereld rijk is. Blijkbaar zou ze de beste actrice zijn van Europa. Voor haar dankwoordje had ze een aantal zaken voorbereid die ze wilde zeggen, maar de drank nam de emoties over. Een puur politiek pleidooi, zonder enige voorkennis, was het resultaat. Op twitter volgden reacties van positieve en negatieve aard. Een klein mediastormpje met andere woorden.

Vandaag legt ze uit in de media dat haar uitspraken “niet politiek bedoeld waren.” Ze “kent immers niets van politiek”. Nee toch? Dat was ons anders nog niet opgevallen! Ze verklaarde gisteren voor de camera’s: ‘Ik hoop dat Vlaanderen en Wallonië samen blijven, want we hebben iets moois.’ Fijn voor haar, maar dat is natuurlijk compleet naast de kwestie als het over de splitsing van het land gaat. Ze vervoegt hiermee het rijtje van bv’s die zich ‘spontaan’ voor de kar laten spannen van de België-minnende politici. Kim Gevaert, Justine Henin, Vincent Kompany, Jan Decleir, en zoveel anderen deden reeds hun duit in het zakje.

Ondertussen verenigen deze politieke nihilisten zich als ‘Slechte Vlamingen’, een term die voorgoed het levenslicht zag als campagne van Animo, de jonge kapoentjes van de sp.a. Op facebook verzamelden ze tot nog toe amper 1700 volgers, maar dat belet deze bv’s en socialisten niet met de nodige arrogantie de Vlaams-nationalisten van tijd tot tijd een goede sneer te geven.

De verder absoluut oninteressante Veerle Baetens, die overigens in 2010 een rechtszaak aanspande tegen haar buurman die – o toeval! – Oostfronter was en die na moegetergd te zijn door haar en haar man tijdens een schermutseling (een man aanvallen van 85 jaar, dààr moet je nu eens moed voor hebben…) per ongeluk ammoniak in het aangezicht van haar man deed belanden, voegde er als toemaatje aan toe dat “Wij Vlamingen geen onderdrukt volk zijn.” Nou moe, dan kent ze inderdaad niets van politiek.

18 comments

 1. Baetens! Ooit een madam naar mijn gedacht. Nu eens schaduw van zichzelf. Arm & zielig.

  1. Dat komt omdat ze per ongeluk haar vingers in het stopcontact stak na het zoveelste glas champagne. Hoe ik dat weet ? Kijk naar haar “kapsel”(sic) dan weet gij het toch ook !

 2. Dat ze lelijk is, daar kan ze niet aan doen, maar dat ze bij een blinde coiffeur haar “haartooi”(sic) laat doen en dat ze stommiteiten uitkraamt, daaraan WEL !

 3. Volgens mij was hier meer dan enkel alcohol in het spel… Ik heb de beelden ook gezien, en mevrouw Baetens stond die avond nog strakker dan de maagring van Nick Van Mieghem.

  1. Zat zijn is geen excuus om dergelijke vetzakkerij-obsceniteiten uit te kramen zoals dat ragebol wicht met die blinde coiffeur. Ik ben ook al zat geweest en meer dan zij maar ik zou nog niet met 10 Duvels in mijn pens zo’n obscene tricolore vuilbekkerij uit mijn mond durven laten komen… Ik begin al vapeurkens te krijgen als ik er aan zou durven denken……

 4. Vrije meningsuiting is blijkbaar enkel een voorrecht, enkel aan flaminganten voorbehouden. Nou moe.

  1. Helemaal niet. Zij mag zeggen dat ze belgië liever laat blijven bestaan, en wij mogen zeggen dat we haar een domme gans vinden.

   Geen probleem, toch?

  2. Het feit dat u hier mag antwoorden, is het levende bewijs van onze openheid.

  3. Vrije meningsuiting? Wie in het openbaar pleit voor het behoud van België moet niet snel vrezen voor zijn/haar loopbaan, wel integendeel. Maar wat zou er gebeuren met Veerle Baetens wanneer zij zou pleiten voor een onafhankelijk Vlaanderen? Of voor een stem op het Vlaams Belang? Ik ken er genoeg die moeten zwijgen op hun werk. Tot zo ver dus de vrije meningsuiting.

   1. Zeer juist Wim. Men is blijkbaar al vergeten wat men de Strangers bv destijds heeft aangedaan na hun optreden voor het Vlaams Blok in 1992: een totale boycot door de media, ze konden zelfs een tijd nergens meer optreden!

  4. Vrije mening in België betekent dat in België ene Bruno Yammine, op ALLE media, zijn eigen mening ongenuanceerd mag verkondigen, terwijl het plebs, Vlaams-nationalisten, in de meeste media, noch hun mening, noch een recht op antwoord op valse beschuldigingen mogen geven. Blijkbaar is een Belgische unitarist iemand die meer rechten heeft dan een andere. Nou fit.

  5. “nou moe” ???? Wat heeft uw Hollandse moe daar mee te maken of is dat weer één of andere neologisme uit het PoCo-vocabularium ?

   1. Mag ik u op volgende zin van de hand van de Heer Bert Deckers in bovenstaande tekst attenderen: “Nou moe, dan kent ze inderdaad niets van politiek.”. Volgens u put de Heer Deckers dus uit neologismen uit het politiek-correcte vocabularium?

    1. Uit wat ik allemaal niet put! Daar heb je niet het minste idee van, geloof me.

  6. “BLUB” zei de BUB in hun tricolore aquarium waarin toch nog zo bitter weinig vissen zwemmen dat het lachwekkend-treurig is. Op 25 mei 2014 wordt middels een electorale pomp het tricolore aquarium leeggepompt en de tricolore visjes ingeblikt voor de geschiedenis lessen later…..Noch bloemen noch kransen, enkel champagne !

 5. Haar politieke kennis laat veel te wensen over of ligt het aan de drank,in mijn ogen is dat een laffe vrouw.

 6. Hadden we in Vlaanderen maar acteurs zoals Sean Connery: een Schotse nationalist die al jaren pleit voor onafhankelijkheid en openlijk lid is van de SNP (Scottish National Party).

 7. Omhoog gevallen stukje arrogantie ,ik heb nooit wat van haar gezien en zal dat ook nooit doen, daar ben ik nu zelf te bekakt voor.
  Het wereldje waar zij in vertoeven, daar zijn coke, speed en sterke dranken bon ton. Waarschijnlijk ook een van de redenen om tegen ons te ageren denk ik zo.
  Ik zou niet weten waarvoor ze een prijs krijgt! Zou haar po-co-ingesteldheid daar wat mee te maken hebben?

Comments are closed.