VB voert morgen in Borgerhout actie: “Al-Khattabiplein wordt Terloplein. Goed, maar dit is slechts het begin!”

al khattabiEven was er opschudding bij de Vlaamse Borgerhoutenaren omdat een pleintje in Oud-Borgerhout een Marokkaanse naam zou krijgen. Gisteren werd dan bij een stemming besloten om het plein voortaan het Terloplein te noemen. Het voorstel Al-Khattabiplein werd verworpen.

Het Vlaams Belang wilde aanvankelijk morgen actie voeren tegen de naamsverandering, maar dat is nu niet meer nodig, zo lijkt het. Maar niets is minder waar. Het Terloplein mag dan wel een ‘overwinning’ heten voor de Vlaamse Borgerhoutenaars, maar gevreesd wordt dat het extreem-linkse districtsbestuur, van het meest vervreemde district van Antwerpen, zal proberen om alsnog andere straatnamen te vernoemen naar Marokkaanse, Turkse, Senegalese, Congolese en andere figuren of gebeurtenissen.

Het Vlaams Belang zal daarom alsnog actie voeren en wel op een heel symbolische plaats. Op 21 oktober 1990 werd de 80-jarige Ludo Hannes vermoord door vreemdelingen aan het Groeningerplein. Deze vreemdelingen waren opgehitst door onze extreem-linkse vrienden van het AFF die net daarvoor betoogd hadden. De extreem-linkse broeders ontkennen elk verband met de twee vreemdelingen vanzelfsprekend, maar de feiten bewijzen het tegendeel. In die tijd deed het AFF namelijk net iets meer dan sprookjes schrijven. Toen vlogen hun rode vuisten en voeten in het rond, gericht op rechtse Vlamingen. AFF was dan ook een laffe knokploeg.

Morgen om 11 uur zal het Vlaams Belang dus het Groeningerplein voor één dag omdopen tot het Ludo Hannesplein. Wees erbij en toon dat Borgerhout een Vlaamse stad is en altijd zal blijven!

Straatnaambord-Hannes

3 comments

  1. Zouden de Vlamingen het eindelijk, eindelijk, eindelijk begrepen hebben en ietwat hun ruggegraat rechten? Waaom geen straat die op het Groeningeplein uitkomt niet definitief herdopen in Ludo Hannesstraat? Wettelijk kan dat want de ongelukkige is al meer dan twintig jaar dood. Dit zou toch een mooie symbolische aanwezigheid van het eigen volk ook in Borgerokko zijn, nietwaar?!

Comments are closed.