nat3De Waalse partij NATION staat in Wallonië laatste tijd nogal in de belangstelling. Na het behalen van een score van 4,5% in de Brusselse gemeente Evere (net geen verkozen raadslid) tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen en het behalen van enkele andere goede cijfers in andere steden en gemeenten in Wallonië, willen de Waalse media meer weten.

Sinds maanden wordt de partij gevolgd door een cameraploeg van RTL, zowat de tegenhanger van VTM in Vlaanderen. De camera’s waren bij zowaar elke actie en vergadering van deze partij aanwezig. Er werden voor uren aan filmmateriaal opgeslagen.

Op vrijdag 22 november 2013 zond RTL een reportage ‘La Marée Noire’ uit, een reportage over ‘extreem-rechts’ in Europa. Er werd gesproken over de English Defence Ligue, Serge Ayoub (Troisième Voie, Parijs), Hongaars ultra rechts en over NATION.

NATION organiseerde een ‘Hard Bass‘-actie. Een groepje activisten met varkensmaskers kwam onaangemeld in een door Noordafrikanen uitgebate snackbar binnen en begon op muziek met stevige bastonen te dansen. Slogans als ‘wij zijn bij ons’ en ‘eigen volk eerst’ werden door de actievoerders gescandeerd. Enkele McDonald’s kwamen eveneens aan de beurt om van een muzikale behandeling te genieten. Ludiek en efficiënt.

nat2

Vertegenwoordigers van de moslimverenigingen noemden de militanten van NATION ‘varkens’ waarop Hervé Van Laethem van NATION via een videoblog Mohamed Ramousi, vertegenwoordiger van deze moslimverenigingen, uitnodigde tot een debat. Of de man de moed heeft in te gaan op een democratisch debat is de vraag. NATION benadrukt niet de islam op zich te willen viseren, maar wel de extremisten onder hen alsook de slechte immigratiepolitiek.

Dat niet iedereen in Wallonië blij is met de opkomst van NATION, is een open deur intrappen. Immigratie, meer onveiligheid, verlies van traditionele waarden door autochtonen en moreel verval behoren tot de West-Europese standaardgegevens. De grote winnaar is het kapitalisme want men kan immers niet voor immigratie zijn en tegelijkertijd verklaren het kapitalisme te bestrijden.

NATION is van mening dat de media liegen. Maanden hebben ze NATION gevolgd, maar de bewuste uitzending van de reportage werd verschillende malen uitgesteld. De beelden stelden immers de partij te positief voor. Teveel Walen zouden in 2014 wel eens voor NATION kunnen stemmen. Daarom werd de reportage waar NATION in voorkwam uitgezonden met buitenlandse beelden van andere groeperingen en partijen waaronder welgeteld één persoon gevonden werd die het nodig vond om een bepaald historisch figuur quasi tot idool te verheffen.

Er werd gefocust op het VMO-verleden van Hervé Van Laethem en zijn vriendschap met wijlen Bert Eriksson. Ook ondergetekende werd er bij gesleurd, maar het moet gezegd: RTL heeft niets gevonden en ergo uitgezonden wat het imago van de partij zou kunnen schaden. Daarom werd voor de reportage het onlogische denken van de pyjama en de valies gebruikt: ik kan in mijn pyjama, mijn pyjama kan in mijn valies, dus ik kan in mijn valies.

Hoe dan ook, het staat nu al vast dat NATION in mei 2014 weleens veel sterker kan scoren dan voorheen. Het verbod door de Belgische rechter om op verzoek van Marine Le Pen in België nog langer het FN-logo te gebruiken, speelt in het voordeel van NATION. En of RTL het wil of niet, de reportage zal hoe dan ook een deel bijdragen tot het mogelijke succes van de partij in de toekomst.

http://www.rtl.be/rtltvi/video/466014.aspx

nat1

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Nationalisten in Wallonië : NATION op RTL”

  1. mireille demonie

    bonne continuation!

Trending

%d bloggers liken dit: